Grant Thornton benoemt Koert Verbruggen als CEO voor België

16 januari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Belgische vertegenwoordiger van Grant Thornton International heeft Koert Verbruggen aangesteld als nieuwe Chief Executive Officer (CEO). Verbruggen nam eind 2018 het roer over van Paul De Weerdt.

Paul De Weerdt, die als onderdeel van de transitie de rol van Chairman van Grant Thornton België op zich heeft genomen, zegt veel vertrouwen te hebben in zijn opvolger: “Als expert in strategisch- en verandermanagement zal Koert de uitdaging ongetwijfeld op briljante wijze vervullen”, aldus De Weerdt, die een geschiedenis van ruim twintig kent bij Grant Thornton en daarvoor ook werkte voor Deloitte.

De nieuwe CEO van Grant Thornton België leidt een team van ongeveer 160 professionals, verspreid over kantoren in Antwerpen, Brussel, Gent, Doornik, Hasselt, Turnhout en Jumet. De adviesorganisatie biedt audit-, accountancy-, tax-, law- en consultancydiensten aan klanten uit alle vooraanstaande sectoren in Vlaanderen en Wallonië. 

Verbruggen brengt meer dan twee decennia aan ervaring in de financiële dienstverlening mee naar Grant Thornton. De afgelopen twee jaar werkte hij als onafhankelijke consultant en hielp hij het banken- en verzekeringswezen bij zakelijke transformaties. Eerder bekleedde hij managementfuncties bij Delta Lloyd Bank, Crédit Mutuel, Deutsche Bank, Crédit Lyonnais en KBC Bank.

Grant Thornton benoemt Koert Verbruggen als CEO voor België

Bij Grant Thornton zal Verbruggen zijn ervaring inzetten om het bedrijf te helpen zijn positie in het Belgische dienstverleningslandschap uit te breiden. Hier concurreert Grant Thornton onder meer met Deloitte, EY, PwC, KPMG, BDO, Baker Tilly en RSM.

Koert Verbruggen staat nu voor de uitdaging om ervoor te zorgen dat de Belgische vertegenwoordiger van Grant Thornton International verder evolueert naar een full service-adviseur waartoe elke klant – bestuurder, mkb, multinational of overheidsinstelling – zich kan wenden voor gepersonaliseerd en pragmatisch advies. “En dat tegen tarieven die zeer worden gewaardeerd door onze klanten”, aldus Verbruggen. 

“Onze sector maakt een grote omwenteling door en verandert snel”, laat Verbruggen weten. De CEO benadrukt dat “nieuwe inzichten en een andere focus” van cruciaal belang zullen zijn om de baas te blijven. Gevraagd naar hoe hij denkt dat hij zijn ambities waar kan maken, wijst Verbruggen op een sterke focus op klantbezorging en innovatie, maar benadrukt hij vooral de rol van zijn medewerkers: “Ons bedrijf is een 100% mensenbedrijf. Teamgeest, diversiteit en nauwe samenwerking staan centraal in onze aanpak.”

Hierdoor heeft Verbruggen ook een belangrijke HR-doelstelling binnen zijn toekomstplannen opgenomen: “We willen iedereen de best mogelijke balans tussen werk en privé garanderen. Op deze manier willen we op een praktische manier gehoor geven aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, met als doel geen burn-out of uitputting onder onze medewerkers. Zo’n bedrijfscultuur is de beste garantie om onze klanten gepersonaliseerde oplossingen te kunnen bieden die impact hebben.”