Supply Value roept Procurement Innovation Awards in het leven

11 januari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Supply Value heeft een nieuwe competitie gelanceerd voor het meest innovatieve inkoopproject. De zogeheten ‘Procurement Innovation Awards’ zijn weggelegd voor inkoopprojecten die een significante economische of maatschappelijke impact hebben gemaakt of die in een bepaalde sector baanbrekend zijn geweest. 

Innovatie is belangrijk voor vrijwel alle afdelingen, helpt organisaties verder te komen en is essentieel om de concurrentie voor te blijven. Op het gebied van inkoop is innovatie de sleutel tot volwassenheid, terwijl het eveneens de zakelijke mogelijkheden van bedrijven vergroot. Net als bij de aspecten human resources, supply chain en bedrijfsvoering, is innovatie vandaag de dag een vertrouwde raadgever van het line-management en draagt het bij aan de strategische agenda van bestuurders. Denk daarbij in termen van kostenmanagement, duurzaamheid en onderscheidend vermogen. 

Met de nieuwe awards die in het leven zijn geroepen, beoogt Supply Value twee doelstellingen te bereiken. Ten eerste is het bureau van mening dat innovatie binnen een organisatie meer aandacht verdient: “Om de innovatie binnen inkooporganisaties te stimuleren, gaan wij de organisatie met het meest innovatieve inkoopproject van het jaar belonen met de Innovation Award.” Ten tweede weet Supply Value uit ervaring dat het delen van zogenaamde ‘best pratices’ een zeer effectieve manier is om inkooptransformaties naar een hoger niveau te tillen. Door ervaringen uit te wisselen en succesvolle methodieken en veranderinstrumenten met elkaar te delen, kunnen programma’s en processen efficiënter worden ingericht, en eveneens kunnen executieplannen soepeler worden uitgevoerd.

Supply Value roept Procurement Innovation Awards in het leven

Als onderdeel van het selectieproces kunnen alle stakeholders die betrokken zijn bij een innovatief inkooptraject (opdrachtgever, projectleider, teamlid of leverancier) zich inschrijven voor de competitie. Vervolgens worden alle inzendingen onder de loep genomen en daaruit komen na een stemronde drie finalisten naar voren. De drie beste projecten mogen zich op een speciaal evenement presenteren, waarna een deskundige jury het eindoordeel zal vellen. 

De winnaar van de Procurement Innovation Awards zal naast eeuwige roem ook een budget van €2.500 in de wacht slepen. Het geldbedrag kan worden ingezet om consultancydiensten of trainingen te bekostigen, waarmee de winnaar zijn expertises kan verfijnen. In lijn met het MVO-beleid van Supply Value, krijgt de winnaar de mogelijkheid om het geld niet in zichzelf maar in een goed doel te steken. Geïnteresseerden die zich willen inschrijven voor de Procurement Innovation Awards kunnen op deze pagina terecht.

Supply Value is een adviesbureau dat zich in het bijzonder richt op supply chain-management en inkoopvraagstukken. Het bedrijf ondersteunt klanten uit diverse sectoren onder meer op het gebied van sourcing strategy, category-management, e-spend analyse, het verhogen van de inkoopvolwassenheid, e-procurement, verduurzaming van de inkoop en outsourcing.

Lees ookZes nieuwe trainees in dienst bij Supply Value.