De Issuemakers trekt adviseurs Pieter Idenburg en Marit Holman aan

31 december 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Issuemakers, een communicatieadviesbureau uit Amstelveen, heeft twee nieuwe adviseurs aan de gelederen toegevoegd. Marit Holman maakte begin deze maand de overstap vanuit ABN AMRO, terwijl Pieter Idenburg per 1 februari in dienst treedt na vijftien jaar voor de overheid te hebben gewerkt. 

Pieter Idenburg werkt nu nog als directeur communicatie bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). In de rol is hij verantwoordelijk voor de gehele communicatie van het ministerie – LNV telt zo’n 1.000 medewerkers en wordt geleid door Carola Schouten. Daarvoor was Idenburg acht jaar lang directeur Communicatie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Eerder in zijn loopbaan werkte hij als organisatieadviseur bij Utrechts consultancybureau Andersson Elffers Felix, was hij woordvoerder van de minister en staatssecretaris van VWS, en was hij actief in de mediawereld – Idenburg was onder meer hoofdredacteur van ZorgVisie en redacteur bij vakblad Het Ziekenhuis.

Marit Holman is na haar studie Nederlandse taal en cultuur in Groningen aan de slag gegaan bij een communicatiebureau en vervolgens in dienst getreden bij ABN AMRO. Ze heeft enkele jaren gewerkt als persvoorlichter en vervolgens als businessmanager voor de algemeen directeur Commercial & Corporate Clients. Haar laatste functie bij de bank was consultant voor de zakenbank, adviserend richting senior management en de Executive Committee. 

Pieter Idenburg, Marit Holman, De IssuemakersHolman zet zich in haar nieuwe rol als strategisch adviseur in voor organisaties in de financiële en media-technologische sector. Idenburg richt zich bij het communicatieadviesbureau op de grotere accounts en op de publieke sector. 

Met de toevoeging van Idenburg en Holman telt het adviesteam van De Issuemakers achttien medewerkers. Het bureau is in 2007 ontstaan uit een fusie tussen de bureau's van medeoprichters Mayke van Keep en Sybrig van Keep. De Issuemakers positioneert zich als een allround communicatiebureau (public relations, comunicatie, stakeholderengagement, projecten en public affairs) met een focus op maatschappelijke vraagstukken.

Op 24 januari 2019 organiseert De Issuemakers zijn jaarlijkse Issuecongres in De Balie, in Amsterdam.