Yellowtail adviseur Maarten Boddeüs maakt overstap naar Omniplan

16 november 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Amsterdams fintechbedrijf Omniplan heeft Maarten Boddeüs aangesteld als Senior Business Consultant. De ervaren adviseur is afkomstig van financieel adviesbureau Yellowtail, waar hij bijna tien jaar werkzaam is geweest, in zijn laatste rol als Principal Consultant.

Maarten Boddeüs kan bogen op meer dan veertien jaren ervaring als consultant in het consumer finance domein. De afgelopen twee jaar heeft hij als zelfstandig adviseur de rol van Business Development Director SA bekleed voor Objectway in Johannesburg, Zuid-Afrika. In de jaren daarvoor heeft Boddeüs in Zuid-Afrika gewerkt aan de sales, marketing & implementatie van financieel advies & vermogensbeheer oplossingen voor adviseur en consument. Dat deed hij vanuit zijn rol als Principal Consultant voor Yellowtail Business Solutions, het in Johannesburg gevestigde zusterbedrijf van Yellowtail, een consultancy- en FinTechbedrijf in de financiële dienstverlening dat producten en diensten levert op het gebied van business, technologie en design*. 

Bij de Zuid-Afrikaanse praktijk van Yellowtail heeft Boddeus vorm gegeven aan het deliveryproces van consultancydiensten zoals strategie- en conceptontwikkeling voor klanten, implementaties van standaardsoftware en het realiseren van maatwerksoftware oplossingen. Ook bouwde hij mee aan cross channel bedieningsmodellen voor financiële producten in de Zuid-Afrikaanse markt.

Yellowtail adviseur Maarten Boddeüs maakt overstap naar OmniplanEerder werkte Boddeüs binnen Yellowtail in Nederland al zo’n zevenhalf jaar als Managing Consultant, waarbij hij zich bezighield met het ontwerp en de implementatie van nieuwe businessprocessen en systemen. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor een projectmanagement-team van zo’n 30 testers en ontwikkelaars. In zijn eerdere loopbaan is Boddeüs werkzaam geweest voor zakelijke dienstverlener Atos Consulting en adviesbureau Davinci Advies.

Omniplan

Onlangs koos Boddeüs voor een nieuwe uitdaging bij Omniplan, een FinTech gespecialiseerd in personal finance. Het Amsterdamse bedrijf voorziet financieel dienstverleners van software om klanten te adviseren en inzicht te bieden in hun financiële toekomst. Omniplan werkt onder andere voor Rabobank, ING en Independer. Boddeüs gaat zich bij Omniplan richten op de ontwikkelingen in de markt, klantoplossingen alsmede de doorontwikkeling van het Omniplan Personal Finance Platform. 

“Wij zijn blij dat Maarten ons team komt versterken. Zijn ervaring en een frisse internationale blik naar de Nederlandse markt zijn een absolute aanwinst voor Omniplan. We kijken dan ook met vertrouwen uit naar de verdere samenwerking”, aldus Marcel Nijland, directeur Strategie & Business Development bij Omniplan. Over zijn nieuwe werkgever en rol, zegt Boddeüs: “Of het nu gaat om robo-advies, hybride advies, financial planning, execution only, online klantbediening; ik werk graag aan oplossingen die de consument helpen met het maken van financiële beslissingen. De oplossingen van Omniplan bieden veel mogelijkheden op dit gebied. Deze nieuwe uitdaging is dan ook een mooie stap in mijn carrière.”

* Yellowtail werkt vooral voor spelers in de financiële dienstverlening, waaronder grote klanten als ABN AMRO, Triodos Bank, Obvion, Stater en diverse verzekeraars.