Yellowtail adviseur Maarten Boddeus naar Johannesburg

05 september 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maarten Boddeüs, managing consultant bij Yellowtail, maakt per 1 oktober de overstap naar zusterbedrijf Yellowtail Business Solutions in Johannesburg. Boddeüs wordt in Zuid-Afrika als Principal Consultant verantwoordelijk voor de operations van het nieuw opgerichte consultancybedrijf.

Yellowtail Business Solutions is eerder dit jaar opgericht om de Zuid-Afrikaanse markt te bedienen met consultancy en oplossingen rond cross channel klantbediening. Gestuwd door de grote veranderingen in de Zuid-Afrikaanse financiële markt, die lijken op het Nederlandse provisieverbod, ziet het bureau kansen om haar activiteiten succesvol uit te bouwen. Om het lokale team te versterken heeft Yellowtail besloten om Maarten Boddeüs, een ervaren Nederlandse adviseur, op een ‘secondment’ te sturen naar Zuid-Afrika.

Maarten Boddeus - Yellowtail

Boddeüs is in de afgelopen tien jaar in diverse rollen in de Nederlandse markt actief geweest als business consultant, onder meer bij Atos ConsultingDavinci en Yellowtail. Zo heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van HDN en ECH, heeft hij mee-ontwikkeld aan het online brengen van bankprocessen en werkt hij de laatste jaren vooral aan implementatie van adviessoftware en aan nieuwe (cross channel) concepten op het gebied van financieel advies. Hij richt zich met name op de domeinen hypotheken, financieel advies en het provisieverbod.

Bij de Zuid-Afrikaanse praktijk zal hij vorm geven aan het deliveryproces van consultancydiensten zoals strategie- en conceptontwikkeling voor klanten, implementaties van standaardsoftware en het realiseren van maatwerksoftware oplossingen. “Vanuit zijn expertise in het financieel advies domein zal hij meebouwen aan de cross channel bedieningsmodellen voor financiële producten in de Zuid-Afrikaanse markt. In deze nieuwe uitdaging hoopt Maarten samen met het team van Yellowtail Business Solutions de komende twee jaar een basis neer te zetten van een gezond consultancybedrijf,” aldus Yellowtail.