Draagbaar infuus IV-Walk wint Vintura Impact in Healthcare award

06 november 2018 Consultancy.nl

IV-Walk, een draagbaar infuus dat de mobiliteit van patiënten verbetert, heeft een Impact in Healthcare award in de wacht gesleept. De jaarlijkse prijs is een initiatief van adviesbureau Vintura.

In totaal waren er dit jaar bijna twintig inzendingen voor de Impact in Healthcare award. Uit alle inzendingen werden er drie geselecteerd voor de finale: zij scoorden de meeste punten op de vier criteria – innovativiteit, impact, schaalbaarheid en samenwerking – die door de vakjury* onder de loep werden genomen. Het betreft: eNose, IV-Walk en NightWatch.

ENose is een ademtest die overal gedaan kan worden voor het opsporen van diverse kankersoorten. In de toekomst kan eNose ook gebruikt worden voor het opsporen van diverse infectieziektes en neurologische aandoeningen. Het doel is een eenvoudige patiëntvriendelijke screening, die snel en betrouwbaar informatie geeft voor medisch specialisten en zeer kosteneffectief is. 

De NightWatch is een comfortabele armband die een patiënt gedurende de nacht omdoet en die nauwkeurig de hartslag en bewegingspatronen analyseert. Via het draadloze basisstation worden hulpverleners op afstand gewaarschuwd in geval van een klinisch urgente epilepsieaanval. Het doel is zorgen dat epilepsiepatiënten tijdig hulp krijgen bij zware aanvallen om diverse complicaties of zelfs overlijden te voorkomen.

Draagbaar infuus IV-Walk wint Vintura Impact in Healthcare award

De IV-Walk is een draagbaar infuus. Doordat de IV-Walk niet zwaar is op de schouders voor patiënten, zacht is en op de juiste manier op het lichaam wordt gedragen, kan de patiënt zich gemakkelijk bewegen. Daarnaast geeft het product de patiënt een stuk eigenwaarde terug. Het doel is het stimuleren van de mobiliteit van de patiënt om vervolgens het herstel te bevorderen. De IV-Walk is met name bedoeld voor patiënten die ongevaarlijke medicijnen zoals natriumchloride (een soort reinigingsmiddel voor het lichaam) of antibiotica toegediend krijgen.

Volgende stap

Na de drie gepassioneerde pitches kozen het publiek en de vakjury de IV-Walk als winnaar. Bas Amesz, partner Vintura, licht toe: “Juist omdat dit product, een prachtig ontworpen draagbaar infuus, zo vanzelfsprekend is, heeft het een enorme levensvatbaarheid. Je voelt ook aan alles dat Alissa IV-Walk met passie heeft ontwikkeld. Zij staat volledig voor haar eigen idee.”

Designer Alissa Rees ontwikkelde IV-Walk gebaseerd op haar eigen ervaringen. Ze had zelf ondervonden hoe beperkend een infuuspaal kan zijn als je deze wekenlang 24 uur per dag bij je moet hebben. “Toen ik 19 was, kreeg ik leukemie, een ziekte die me twee jaar in het ziekenhuis hield”, “Ik zat wekenlang vast aan mijn infuuspaal, was er geen moment van verwijderd. Als patiënt realiseerde ik me dat de huidige infuuspaal me helemaal niet stimuleerde om me te bewegen in het ziekenhuis. De paal maakte het moeilijk om de ziekenhuiskamer te verlaten, naar de wc te gaan of zelfs liften in te stappen. Met IV-Walk kun je makkelijk even naar buiten of van de afdeling af en blijf je niet snel hangen achter een deurklink.” 

Naast een geldprijs van €10.000, ontvangt IV-Walk met deze award vijf consultancydagen van Vintura cadeau. “Juist een start-up als deze kan de prijs goed gebruiken om de volgende stap te nemen. Wij zijn blij dat we haar als Vintura hierbij kunnen helpen”, aldus Amesz. Rees laat in een reactie weten dat ze uitkijkt om een team van topspecialisten te betrekken bij de doorontwikkeling van IV-Walk. “Met deze prijs wil ik graag een volgende stap zetten: van goed idee naar de markt. Daarnaast zou ik de prijs graag willen gebruiken voor de ontwikkeling van een kinderversie.”

Het is voor Rees niet de eerste keer dat ze met haar concept in de prijzen valt. In 2017 won ze een Accenture Innovation Award en een BrainsAward.

De uitreiking van de Impact in Healthcare award werd bijgewoond door circa tachtig bestuurders en senior managers van ziekenhuizen, zorginstellingen, zorgverzekeraars, life sciences partijen en patiëntorganisaties.

Vorig jaar ging de prijs naar Pacmed, een ontwikkelaar van beslissingsondersteunende tools voor de zorg.

* De jury van de Impact in Healthcare award 2018 bestond uit Margriet Schneider (UMC Utrecht), Michele Manto (Galapagos), Daan Rooijmans (CZ Zorgverzekeringen), Hans Bart (Nierpatiënten Vereniging Nederland) en Bas Amesz (Vintura).

Nieuws

×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Avantage Reply B&A Bain & Company Baker Tilly Berk BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Corporate Finance Boer & Croon Management Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Considerati Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting flowresulting Front Consulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo innogy Consulting INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants JBR JBR Interim Executives Kirkman Company KplusV KPMG Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Scenter Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup Young Advisory Group Zestgroup

Meer nieuws over