Ooa voorzitter Jan Willem Kradolfer Partner bij Galan Groep

05 oktober 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Galan Groep heeft Jan Willem Kradolfer toegevoegd aan het partnerteam. Kradolfer zal zich als organisatieadviseur vooral richten op strategievorming, executive (team)coaching en veranderkundige interimopdrachten.

Jan Willem Kradolfer is ruim 22 jaar verbonden geweest aan WagenaarHoes, dat zich als een van de oudere organisatieadviesbureaus van ons land bezighoudt met vraagstukken op het gebied van strategievorming, leiderschaps- en organisatieontwikkeling. In zijn tijd bij het kantoor heeft Kradolfer het bureau als Directeur en Managing Partner mogen leiden.

Daarnaast beschikt hij over uitgebreide ervaring als onder meer consultant, trainer, coach en interim manager en is hij sinds jaren CMC’er (Certified Management Consultant). Hij studeerde af in politicologie en public administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Ooa voorzitter Jan Willem Kradolfer Partner bij Galan Groep

Bij Galan Groep is Kradolfer aangesteld als Partner en daarmee is hij de elfde Partner van het advies- en interimbureau uit Baarn, dat zich primair bezighoudt met organisatieadvies en de doorvertaling van strategie naar de praktijk. Specialismen van het bureau, dat in totaal zo’n 50 professionals telt, zijn onder meer gebieden als leiderschap, organisatieontwikkeling en interim management.

“Opdrachtgevers hebben de behoefte om zélf effectiever te worden in het oplossen van vraagstukken. De Galan Groep biedt de frisse blik van de buitenstaander, taxeert de veranderopgave en helpt hun vanuit eigen kracht het proces te organiseren dat nodig is”, geeft Kradolfer aan.

Inmiddels zet hij zich vanuit Galan Groep in als Gemeentesecretaris/Algemeen Directeur ad interim voor de gemeente Enschede.

Ooa

Naast zijn rol als adviseur, is Kradolfer sinds 2011 voorzitter van de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa), de beroepsvereniging voor organisatieadviseurs in ons land. De Ooa vertegenwoordigt de belangen van zo’n 1.500 adviseurs in ons land, die werkzaam zijn bij bureaus of als zelfstandig adviseur.

Vanuit zijn rol is Kradolfer ook werkzaam als vicevoorzitter van de International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI), met leden in meer dan vijftig landen een van ‘s werelds grootste internationale netwerken voor bedrijven en verenigingen van organisatiekundigen en -adviseurs.

De ICMCI werd opgericht door tien nationale organisaties met als doelstelling om een internationaal orgaan te creëren dat het adviesvak overziet en verder ontwikkelt, waarbij het de kwaliteit en professionalisering in het organisatieadviesvak bewaakt. 

De ICMCI en de Ooa ontwikkelden voor de adviesmarkt in ons land drie certificeringen om de kwaliteit van het beroep te bewaken: die van CMC Firm en van Accredited Consulting Practice (ACP), beide voor bureaus, en die van Certified Management Consultant (CMC), bedoeld voor organisatieadviseurs.