Voormalig Heijmans directeur Pim Bosch naar Brink Management | Advies

11 oktober 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Brink Management | Advies heeft voormalig Heijmans-bestuurder Pim Bosch aangetrokken. Gestart in de rol van Senior Consultant zal Bosch zijn ruime managementervaring op het snijvlak van onder meer vastgoed, gebiedsontwikkeling en publiek-private samenwerkingen meenemen naar de adviestak van de middelgrote zakelijke dienstverlener.

Ervaren bestuurder en manager Pim Bosch heeft een economisch-juridische en bestuursrechtelijke achtergrond. Aan het begin van zijn loopbaan is hij geruime tijd in verschillende leidende rollen werkzaam geweest bij gemeente Gorinchem, waar hij in zijn laatste functie fungeerde als Sectorhoofd Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. 

In 1999 besloot Bosch de overstap te maken naar de beursgenoteerde bouw- en vastgoedonderneming Heijmans, waar hij de afgelopen tien jaar als directeur leiding heeft gegeven aan het gebiedsontwikkelingsbedrijf van Heijmans Vastgoed. Vanuit Heijmans is Bosch betrokken geweest bij de stads- en dorpsontwikkeling van vele gemeenten en was hij onder meer verantwoordelijk voor de aansturing van diverse grote gebiedsontwikkelingen, die veelal in publiek-private samenwerkingsverbanden worden ontwikkeld. Voorbeelden zijn Haverleij te ’s-Hertogenbosch, Hoog-Dalem te Gorinchem, Mortiere te Middelburg, Westergouwe te Gouda en de Zuidplaspolder te Zuidplas.

Voormalig Heijmans directeur Pim Bosch versterkt Brink Management | Advies

Onlangs is Bosch als Senior Manager gestart bij Brink Management | Advies, de adviespraktijk van Brink Groep – een van de grotere zakelijke dienstverleners van ons land gericht op de sectoren bouw, huisvesting en vastgoed*. Ook Brink Groep is betrokken bij een groot aantal gebiedsontwikkelingen, zoals die van de Waalsprong te Nijmegen, Vliegveld Valkenburg te Katwijk, Noordboulevard te Scheveningen, Stadhouderspark te Vught en De Koepel te Haarlem.

De ruime kennis en ervaring, bij zowel gemeentelijke overheid als een ontwikkelaar, die Bosch meeneemt naar Brink Groep, past bij de koers van het management- en adviesbedrijf. “Brink zet strategisch advies graag in met een concreet resultaat voor de opdrachtgever”, aldus het bureau. In reactie op de komst van Bosch wijst Brink op diens grote relatienetwerk. Daar voegt het kantoor aan toe dat de nieuwe senior consultant “een verbinder” is: “Een stevig gesprek over verantwoordelijkheden gaat Pim zeker niet uit de weg, maar hij probeert voor alle partijen een win-win situatie te creëren.”

Eerder dit jaar werd Brink Management | Advies reeds versterkt door de komst van senior manager Marc Horsten.

* Brink Groep telt zo’n 220 professionals, verspreid over vier zelfstandige business units – naast Brink Management | Advies zijn dit Kontek, Ibis en Innvire. Samen bestrijken de vier onderdelen de gehele levenscyclus van een gebouw, van ontwerp tot exploitatie.