Brink neemt projectmanagementbureau PM2 over

08 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Brink heeft PM2 overgenomen, een projectmanagementbureau uit IJsselstein met zestien werknemers.

Met de toevoeging van PM2 breidt Brink zijn projectmanagement-dienstverlening uit in laboratoriumomgevingen.

PM2 (opgericht: 2006) helpt partijen als universiteiten, onderzoeksinstellingen, en farmaceutische bedrijven met het ontwerpen, bouwen en renoveren van laboratoria. Het bureau levert inhoudelijke expertise voor de inrichting van labs en kan ook zorgdragen voor de begeleiding van het bouwproces.

Brink neemt projectmanagementbureau PM2 overIn recent projecten ondersteunde het bureau onder andere DuPont bij de oplevering van zijn nieuwe laboratorium op het Leiden Bio Science Park, en hielp het een ander lab in Leiden bij een grote renovatie. Eerder hielp PM2 ook het Prinses Màxima Centrum met de inrichting van hun lab in het onderzoeksgebouw en heeft het Microsoft bijgestaan in de bouw van hun Cryolab in Delft.

“Met de komst van PM2 creëren we een van de meest omvangrijke expertisegroepen in Nederland op het gebied van bouw en renovatie van technisch complexe laboratoria, met een sterke focus op hightech en biosciences”, aldus Adriaan Visser, directievoorzitter van Brink.

“Samen kunnen we de volledige breedte van de markt voor labbouw bestrijken, aan zowel de (semi)publieke als de private kant.”

Brink is een advies- en projectmanagementbureau voor de gebouwde omgeving. De circa 250 medewerkers van het bureau werken vooral voor partijen in de sectoren bouw, infrastructuur en vastgoed.

Brink is ook al jaren actief in de markt voor microbiologische, chemische en fysische laboratoria. Tot de klantenkring behoren partijen als ASML, DSM, en High Tech Campus Eindhoven.

“Samen hebben we een substantieel aandeel in deze markt en maken echt het verschil door omvang, samenstelling en de unieke kennis van bouwproces én labtechniek. Hiermee kunnen we altijd de juiste invulling aan de huisvestingsvraag van onze opdrachtgevers geven”, aldus Rob Mulder en Bas van Halen, de oprichters van PM2.

PM2 blijft voorlopig zelfstandig en onder eigen naam opereren. Ook het managementteam blijft intact.