Birgit Hopff versterkt Brink Management | Advies

13 juni 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Brink Management / Advies heeft het team versterkt met een nieuwe professional: Birgit Hopff. Met Hopff als nieuwe Senior Manager, kan het adviesbureau zich nog sterker richten op gebiedsontwikkeling en stedelijke transformatie.

Birgit Hopff, heeft gedurende haar loopbaan brede expertise opgedaan in de rol van opdrachtgever en opdrachtnemer voor zowel commerciële partijen als voor semioverheid. “Dit alles in een context waarbij het komen tot nieuwe verbindingen essentieel is. Verbinding tussen de diverse belangen en standpunten op technisch inhoudelijk vlak, in complexe opgaves waar analytisch denken samen gaat met improvisatievermogen”, schrijft Hopff op haar LinkedIn pagina.

Als ervaren project- en procesmanager en partner bij Stadsruim heeft Hopff, die zich bij voorkeur richt op onderwerpen als gebiedsontwikkeling en stedelijke transformatie, de afgelopen jaren uiteenlopende projecten begeleid. Brink Management | Advies is verheugd over de kwaliteiten die hun kersverse Senior Manager meebrengt: “Birgit is gedreven om de achterliggende vragen boven tafel te krijgen en schakelt makkelijk op verschillende niveaus. Vernieuwing in de ruimtelijke sector, duurzaamheid en circulair bouwen, innovatieve vormen van samenwerken zijn daarbij belangrijke factoren.” 

In een recent scriptieonderzoek, dat ze uitvoerde in het kader van de masteropleiding City Development aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, heeft Hopff zich verdiept in de vraag hoe transformatie- en ontwikkelprocessen op een campus kunnen aansluiten bij de principes van circulariteit. In haar vroege loopbaan heeft Hopff enkele jaren gewerkt als architect, waarvoor ze eerder al in Duitsland was opgeleid.


Birgit Hopff, Senior Manager, Brink Management | Advies

Naast haar huidige werkzaamheden, is Hopff ook sinds enkele maanden bestuurslid van Stichting Bouwnetwerk, een netwerk voor ondernemende vrouwen in de bouw. Vrouwen uit alle werkvelden van de bouwwereld zijn in het netwerk vertegenwoordigd: van architecten tot projectontwikkelaars en van aannemers tot beleidsmakers. Het bouwnetwerk is in 1984 opgericht en heeft ongeveer 150 leden.

Brink Management | Advies is de adviespraktijk van Brink Groep, opgericht in 1972 (met meer dan 220 professionals in dienst een van de grotere zakelijke dienstverleners van ons land) en richt zich op de sectoren bouw, huisvesting en vastgoed. Brink groep bestaat verder uit de zelfstandige business units Kontek, Ibis en innvire. Samen met de adviespraktijk hebben de diensten van Brink betrekking op de gehele levenscyclus van een gebouw, van ontwerp tot exploitatie.

Eerder dit jaar werd het adviesbureau reeds versterkt met de komst van Judith van Rijswick en Marieke Wijnmaalen.