Mark Weijers gestart bij communicatiepraktijk van Berenschot

03 oktober 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Berenschot heeft het team versterkt met een nieuwe professional: Mark Weijers. Vanuit de communicatiepraktijk van het organisatieadviesbureau zal de jonge consultant opdrachtgevers helpen bij vraagstukken op het gebied van strategische communicatie, positionering en professionalisering.

Voor zijn overstap werkte Weijers zes jaar bij adviesbureau de Reputatiegroep, een specialist in leiderschapsvraagstukken op het gebied van reputatie, communicatie en strategie. Daarnaast was hij tot de zomer voorzitter van Young Logeion, de jongerentak van de landelijke beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals. Weijers studeerde eerder af in Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij zich specialiseerde in corporate communicatie en nieuwe media.

Ook werkte hij tijdens zijn opleiding bij het Nederlands Instituut voor het Bank-, Verzekerings- en Effectenbedrijf (NIBE-SVV), waar hij als projectmanager de afdeling Marktmanagement ondersteunde. Verder hield hij zich onder meer bezig met de positionering en profilering van de International Financial Academy (IFA), droeg hij bij aan het merkpaspoort van NIBE-SVV (merkidentiteit) en verzorgde hij de communicatie naar B2B-relaties rondom de veranderende Wft.

Mark Weijers gestart bij communicatiepraktijk van Berenschot

Weijers blikt enthousiast vooruit op zijn nieuwe rol: “Ik ben ontzettend blij met mijn overstap. Berenschot is een toonaangevend en breed organisatieadviesbureau. Het multidisciplinaire karakter spreekt mij sterk aan. Ik zie veel ruimte voor ideeën op het terrein van strategische communicatie en positionering, onder andere door gebruik te maken van data, digitalisering en slimme tools. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe collega’s aan de slag te gaan voor opdrachtgevers.”

Communicatiepraktijk 

Weijers zal deel uitmaken van Berenschot’s Communicatie-praktijk, die opdrachtgevers ondersteunt met advies rond strategische communicatievraagstukken op verschillende gebieden, waaronder positionering en reputatiemanagement, de organisatie en professionalisering van de communicatiefunctie of bijvoorbeeld crisiscommunicatie. Concreet levert Berenschot hierbij verschillende diensten, variërend van advisering, woordvoering, communicatieonderzoek en benchmarking, tot training communicatie, simulaties, assessment, coaching en interim-communicatiemanagement.

Robert Wester, Senior Managing Consultant en Sectorleider Openbaar Bestuur bij Berenschot, reageert verheugd op het binnenhalen van de nieuwe adviseur: “Wij zijn heel blij met de komst van Mark Weijers. Met zijn ervaring vult hij ons team goed aan, met name op het gebied van reputatie, positionering en professionalisering van communicatiefuncties.”

Eerder dit jaar traden onder meer Cor Wijn en Ad Toet in dienst bij Berenschot.