Cor Wijn versterkt Berenschot in sector Kunst & Cultuur

30 augustus 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 september versterkt Cor Wijn het team van Berenschot. Wijn begint bij het bureau als adviseur Kunst & Cultuur.

Cor Wijn is een interimmanager, consultant, spreker en auteur die kan bogen op meer dan twintig jaar ervaring binnen de kunst- en cultuursector, waarbinnen hij een sterkrecord heeft opgebouwd. Gedurende zijn loopbaan is hij als adviseur betrokken geweest bij opgaven en veranderingsprocessen in de grote steden en voor vele andere gemeenten, provincies, fondsen en culturele instellingen.

Wijn heeft de afgelopen jaren voor uiteenlopende organisaties gewerkt. Zo was hij onder andere partner bij Hylkema Consultants, meer dan acht jaar consultant bij BMC en interim-directeur van de Vereniging Openbare Bibliotheken. Naast zijn advieswerk is hij vicevoorzitter van het Cultuurfonds van de Bank Nederlandse Gemeenten en lid van de kring van adviseurs van de Raad voor Cultuur.

“Van huis uit ben ik politicoloog: als adviseur werk ik op basis van een brede invalshoek, een goede politieke antenne en ruime kennis van het openbaar bestuur”, aldus Wijn.
Cor Wijn versterkt Berenschot in sector Kunst & CultuurOver zijn overstap naar Berenschot, met meer dan 350 medewerkers een van de grotere organisatieadviesbureaus van ons land, vertelt Wijn trots: “Iedere opdrachtgever weet wat hij wil, maar niet altijd wat nodig is. Dat is de waarde die je als adviseur toevoegt. Het is belangrijk om dat te doen vanuit de setting van een professioneel, multidisciplinair adviesbureau. Berenschot is daarvan als marktleider in de sector kunst & cultuur voor mij het toonbeeld.” Hij voegt toe: “Berenschot ademt in alles kwaliteit en ik verheug me er enorm op om met nieuwe collega’s te gaan werken aan de opgaven waarvoor deze sector en de betrokken overheden staan.”

Bastiaan Vinkenburg, sectorleider Kunst & Cultuur bij Berenschot, is verheugd over de komst van de ervaren adviseur en geeft aan: “Cor brengt waardevolle ervaring mee en verrijkt ons sectorteam met zijn competenties en netwerk.”

Wijn publiceert regelmatig over cultuurbeleid en geeft lezingen en gastcolleges over dit onderwerp. Ook fungeerde hij tien jaar als voorzitter van de redactie van het Handboek Cultuurbeleid en is hij auteur van twee boeken: ‘Gemeentelijk cultuurbeleid - een handleiding’ (2003) en ‘De culturele stad - een handboek voor beleidsmakers en zij die het willen worden’ (2014).

Afgelopen zomer startte ook Isabelle Hegeman als Consultant binnen de Kunst & Cultuur-tak van Berenschot, na eerder circa zeven jaar werkzaam te zijn geweest bij het Van Gogh Museum, in haar laatste rol als afdelingshoofd evenementen. In februari van dit jaar werd ook het team OV en Spoor van Berenschot versterkt. Ad Toet, de voormalig directeur van Koninklijk Nederlands Vervoer, heeft zich toen als associé aan het adviesbureau verbonden.