Gwynt zet zich pro bono in voor Unicef, War Child en Save the Children

21 september 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviseurs van Gwynt hebben zich pro bono ingezet voor ‘TeamUp’, een gezamenlijk initiatief van Unicef Nederland, War Child en Save the Children. Het project heeft als doel gevluchte kinderen in Nederland te voorzien in hun sociaal-emotionele behoeftes door middel van recreatieve activiteiten, zoals sport, spel en dans.

“Wat een mooi gebaar: het hele team van adviesbureau Gwynt heeft zich een hele dag vrijwillig ingezet voor TeamUp en we zijn heel blij met het bruikbare advies”, laat een woordvoerder van Unicef Nederland weten. Het initiatief TeamUp streeft ernaar om in ons land de psychologische problemen van gevluchte kinderen, die tussen de zes en de achttien jaar oud zijn, te verminderen. Veelal verblijven deze kinderen in asielzoekerscentra, die doorgaans niet bekend staan als erg kindvriendelijk.

Het gezamenlijke project biedt deze kinderen op vaste tijdstippen recreatieve activiteiten aan zoals spel, dans en sport. Daarmee wordt beetje bij beetje de structuur in hun verstoorde levens teruggebracht. Eveneens hebben de kinderen wekelijks iets leuks om naar uit te kijken. Zo kunnen ze zich ontspannen en bovendien leren ze middels de activiteiten vrienden te maken. Daarnaast dragen de bezigheden bij aan het herstel van het vertrouwen van de gevluchte kinderen in de medemens. “Dat is noodzakelijk voor kinderen om zich weer veilig te kunnen voelen”, zegt de persvoorlichter van Unicef Nederland.Gwynt zet zich pro-bono in voor Unicef, War Child en Save the ChildrenAnneke Veldink – Senior Business Associate bij Gwynt – zette zich vanuit het adviesbureau in voor TeamUp en kijkt met een zeer positief gevoel op die ervaring: “Wat was het gaaf om UNICEF, War Child en Save the Children verder te helpen met TeamUp! Inspirerend om dit met collega's en medewerkers van de drie organisaties te mogen doen!” Veldink vervolgt: “Ik ben dankbaar voor deze mogelijkheid, super om dit te organiseren samen met Samuel Gans.” Gans is inmiddels zo’n vierenhalf jaar werkzaam voor Gwynt, waar hij de rol van Senior Business Associate vervult.

Op dit moment draait het initiatief op meer dan twintig opvanglocaties in ons land. Het volgende doel van de projectleiders is om TeamUp verder uit te breiden, zodat op die manier zoveel mogelijk gevluchte kinderen geholpen kunnen worden, aldus de zegsman van Unicef Nederland: “Maar daarvoor zijn nog wel extra financiële steun en goede begeleiders nodig.” Over het advies en de ondersteuning van de professionals van Gwynt is Unicef Nederland in ieder geval erg te spreken: “Bedankt dat jullie de TeamUp familie, bestaande uit Unicef Nederland, War Child en Save the Children, een grote stap voorwaarts hebben gebracht door jullie professionele begeleiding.”