Bain & Company opent vierde Duitse kantoor in Berlijn

24 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bain & Company heeft zijn vierde kantoor in Duitsland geopend. Met de nieuwe vestiging in Berlijn staat de wereldwijde teller op 56 vestigingen. In de Duitse hoofdstad huist tevens de nieuwe European Technology Hub van het internationale managementadviesbureau. 

Met een aanwezigheid in 36 landen over de hele wereld, is Bain & Company een internationaal opererend adviesbureau dat klanten ondersteuning biedt op gebieden als strategie, organisatie, fusies en overnames, operaties, digitalisering en duurzaamheid. Het in 1973 opgerichte bedrijf wordt – net als McKinsey & Company en The Boston Consulting Group (BCG) – beschouwd als een van de grote spelers binnen de strategieadviesbranche. Tezamen staan de drie kantoren bekend als ‘MBB’. 

Van de circa 7.000 medewerkers die wereldwijd voor Bain actief zijn, werken er zo’n 800 voor de Duitse afdeling van de organisatie. Eerder opende het adviesbureau al kantoren in München, Frankfurt, Düsseldorf, en nu is daar ook een vestiging in de Duitse hoofdstad bijgekomen. Het nieuwe kantoor is te vinden op de Potsdamer Platz, een belangrijk plein en verkeersknooppunt in het centrum van Berlijn, ongeveer een kilometer ten zuiden van de beroemde Brandenburger Tor. Het kantoor bevindt zich op de veertiende en vijftiende verdieping van Potsdamer Platz 11 en heeft een oppervlakte van 1.600 vierkante meter – waarvan een deel is gereserveerd voor open werkplekken – en fungeert als de nieuwe ‘European Technology Hub’ van Bain & Company.

Bain & Company opent vierde Duitse kantoor in Berlijn

Walter Sinn, Managing Partner van Bain & Company Duitsland – die onlangs in een interview liet weten dat hij niet bang is dat AI en andere nieuwe technologieën managementconsultancy overbodig zullen maken – zegt in toelichting op de nieuwe vestiging dat de Duitse hoofdstad een ideale omgeving is om te kunnen profiteren van technologische ontwikkelingen: “Berlijn bepaalt het tempo voor digitale innovatie in Europa en heeft een zeer dynamische startupscene. Daarom is het niet meer dan logisch dat we hier aanwezig zijn om te profiteren van de sterke groei en van de toegenomen vraag van klanten naar digitale oplossingen.” 

Tijdens de zoektocht naar een nieuw kantoor werd Bain & Company bijgestaan door CBRE, een bedrijf dat vastgoeddiensten levert. Binnen de DACH-regio – Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland – heeft het adviesbureau ook een vestiging in het Zwitserse Zürich. Zowel in Duitsland als Zwitserland probeert het bedrijf ruim 200 adviseurs voor verschillende disciplines te werven. Beoogde professionals, zo laat Bain & Company weten, moeten in staat zijn gericht hun uitstekende analytische vaardigheden in te zetten en voortgedreven worden door intellectuele nieuwsgierigheid. Het advieskantoor zal bij zijn wervingsinspanningen ongetwijfeld worden geholpen door het feit dat het zowel in Nederland als in Duitsland is verkozen tot beste werkgever. 

Onlangs werden er in de DACH-regio ook vier nieuwe partners benoemd. Enver Adakan en Hendrik Lamché waren beiden reeds werkzaam voor Bain & Company Duitsland, terwijl nieuwelingen Steffen Gänzle – voormalig Senior Principal bij A.T. Kearney – en Marco Gerrits – oude Managing Partner bij BCG – zich hebben aangesloten bij de Automotive-praktijk van Bain & Company in München. Ook in Nederland werd recentelijk het partnerteam van het adviesbureau uitgebreid. Het Amsterdamse kantoor benoemde Laurens-Jan Olsthoorn en Otto Verhage tot partner.