Bain & Company Amsterdam versterkt met twee nieuwe partners

18 juli 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Amsterdamse kantoor van Bain & Company heeft Laurens-Jan Olsthoorn en Otto Verhage benoemd tot partners. Beide professionals zijn al meer dan tien jaar werkzaam binnen het wereldwijde strategy consultancybureau en beschikken over uitgebreide internationale ervaring die zij nu bij het Nederlandse kantoor zullen gaan inzetten. “We kijken uit naar hun toekomstige bijdragen bij onze klanten, in Nederland en daarbuiten”, aldus Steve Bertrand, Managing Partner van Bain Amsterdam.

Opgericht in 1973 en met 55 kantoren in 36 landen is Bain & Company een van de grootste strategiekantoren ter wereld. De ruim 7.000 professionals van Bain werken voor organisaties in alle sectoren, voor zowel grote genoteerde- en private multinationals, evenals private equity-ondernemingen. Het strategy consultancykantoor helpt opdrachtgevers onder meer op het gebied van strategie, operationele bedrijfsvoering, informatietechnologie, private equity, digitale transformatie en -strategie en fusies & overnames. Sinds 1998 is Bain & Company actief in Nederland met een kantoor in onze hoofdstad, waar ruim 115 professionals werkzaam zijn.

Begin dit jaar verwelkomde het Amsterdamse kantoor reeds Jenny Davis-Peccoud, Bain & Company’s EMEA-leider van de Organization praktijk en wereldwijde leider van de Sustainability & Corporate Responsibility tak. Zij verhuisde naar Amsterdam om het Nederlandse partnerteam te versterken. Davis-Peccoud werkt al meer dan 25 jaar voor Bain & Company. 

Nieuwe partners

Deze maand heeft Bain Amsterdam het partnerteam opnieuw versterkt. Allereerst met Laurens-Jan Olsthoorn, die in 2006 startte bij Bain in Amsterdam en de afgelopen drie jaar heeft gewerkt in het kantoor van San Francisco. Olsthoorn deed de afgelopen jaren ruime ervaring op in omvangrijke projecten in de technologie- en telecomsectoren en private equity. Zijn functionele expertise ligt op het vlak van groeistrategie, resultaatverbetering en customer experience-strategie. Zo leidde hij een van ’s werelds grootse implementaties van het Net Promoter System, en begeleidde hij fusies en groeistrategieën voor telecombedrijven in Europa. Olsthoorn behaalde in 2011 een MBA aan INSEAD en in 2006 behaalde hij masters in zowel Economie als Rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
Bain & Company Amsterdam versterkt met twee nieuwe partnersDe tweede nieuwe partner is Otto Verhage. Hij startte in 2007 bij het Amsterdamse kantoor van Bain en heeft ook in de kantoren van Bangkok en Melbourne gewerkt. Verhage deed sectorervaring op in onder andere retail banking en telecom. Hij heeft diepgaande functionele expertise opgebouwd in customer strategy & marketing (waaronder Net Promoter System), groeistrategieën en verandermanagement. Hij heeft banken begeleid in Europa en Azië met omvangrijke programma’s om de klanttevredenheid te verbeteren. In 2006 behaalde Verhage een master in de Natuurkunde aan de Universiteit van Utrecht. 

Volgens Steve Bertrand, Managing Partner van het Amsterdamse kantoor, hebben beide partners de afgelopen tien jaar “op een belangrijke manier bijgedragen aan de sterke groei” van het Amsterdamse kantoor van Bain. Beide partners kunnen volgens hem bovendien bogen op uitgebreide internationale ervaring, die zij nu “bij uitstek kunnen inzetten” voor de Nederlandse markt.

Hij benadrukt de brede ervaring in groeistrategie, customer experience en digitale transformatie waarover Olsthoorn en Verhage beschikken en wijst daarnaast op hun vermogen “met klanten veranderingen te realiseren en duurzame relaties met hen te bouwen”. Ook leveren de nieuwe partners intern al jaren “bijzondere bijdragen aan onder andere de werving en coaching van jonge consultants, alsook de ontwikkeling van het inspiring leadership programma”, legt Bertrand uit. De Managing Partner besluit: “We kijken uit naar hun toekomstige bijdragen bij onze klanten, in Nederland en daarbuiten.”