Walter Sinn nieuwe Managing Director Bain Duitsland

20 mei 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Advieskantoor Bain & Company heeft een nieuwe Managing Director in Duitsland benoemd. Vanaf 1 juni zal Rolf-Magnus Weddigen, die de Duitse landenorganisatie de afgelopen vijf jaar leidde, worden opgevolgd door Walter Sinn. De nieuwe topman wordt verantwoordelijk voor het voortzetten van Bain’s indrukwekkende groei in Duitsland en zal leiding geven aan de kantoren in Düsseldorf, Frankfurt en München. 

Walter Sinn heeft meer dan 20 jaar ervaring in strategie- en management consulting. Hij voegde zich in 2011 bij Bain, voorheen werkte hij voor concurrent Boston Consulting Group, waar hij verantwoordelijk was voor de Duitse bankingactiviteiten. Bij BCG leidde hij bijvoorbeeld de integratie van de Dresdner Bank in Commerzbank en adviseerde hij diverse Duitse banken ten aanzien van strategische- en businessmodeltransformaties. “De winst- en implementatie-geöriënteerde consulting aanpak van Bain gaf voor mij de doorslag om me bij Bain te voegen,” zei Sinn begin 2011 over zijn overstap. 

Walter Sinn - Bain & Company

Onder leiding van Sinn heeft Bain de afgelopen drie jaar zijn marktaandeel “significant verhoogd” binnen het bankingsegment, en op basis van zijn prestaties en leiderschapsvaardigheden kwam Sinn bovendrijven als topkandidaat om Rolf-Magnus Weddigen op te volgen. Na vijf jaar aan het hoofd van het Duitse strategy consulting bureau heeft Weddigen, in lijn met interne plannen, besloten terug te treden en zijn focus te verleggen naar klantopdrachten. Daarnaast zal hij aan het hoofd blijven staan van de Private Equity praktijk voor de Duitstalige landen en blijft hij ook lid van de wereldwijde Raad van Bestuur van Bain & Company.

Klaar voor de uitdaging
Sinn zal geen gemakkelijk taak hebben als opvolger van zijn voorganger. Onder het leiderschap van Weddigen kwam Bain sterk door de crisisjaren – het consultancybureau boekte gedurende deze periode en omzetstijging van meer dan 50%. Volgens Bain was 2013 feitelijk het beste jaar in de geschiedenis van Duitsland. Sinn is echter klaar voor de uitdaging, benadrukt EMEA leider Paul Meehan, en het bestuur is ervan overtuigd dat hij de juiste man is om Bain’s doelstellingen verder uit te bouwen. “Walter Sinn krijgt het vertrouwen van het personeel, wordt breed gesteund door het partner team en staat in hoog aanzien bij onze klanten. Zijn voormalige verantwoordelijkheid als manager en zijn sterke trackrecord maken hem een ideale kandidaat voor de nieuwe taak. We zijn ervan overtuigd dat onder zijn leiderschap we onze uitbreiding in Duitsland kunnen voortzetten”.