Tim Cobben stapt over van KPN Consulting naar Ciber

16 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Experis Ciber heeft Tim Cobben benoemd tot Managing Director. Hij volgt Barbera de Graaf op, die een nieuwe leidende rol zal gaan vervullen bij Right Management, onderdeel van ManpowerGroup.

Tim Cobben is een professional met meer dan vijftien jaar aan ervaring, opgedaan binnen uiteenlopende sectoren en vakgebieden, waaronder de automotive, CRM, softwareontwikkeling, data management, customer contact management en consulting. Na het behalen van zijn master International Business heeft Cobben gedurende zijn loopbaan meerdere managementfuncties bij Mercedes-Benz vervuld, om in 2011 de overstap te maken naar KPN, waar hij de afgelopen drie jaar een leidinggevende functie bekleedde bij KPN Consulting, de IT-adviespraktijk van het telecombedrijf.

Deze maand is Cobben een nieuwe directeursrol aangegaan bij Experis Ciber, met 350 consultants een IT-bedrijf dat organisaties ondersteunt bij het realiseren van digitale transformaties. Daarbij ligt de focus op IT-advies, -implementaties en beheer. Experis Ciber werd opgericht in 1996 en is sinds juni 2016 onderdeel van Experis, dat op zijn beurt onderdeel is van ManpowerGroup Nederland. Samen met de zusterbedrijven Peak IT, iSense en Experis telt de groep 1.350 medewerkers, waarmee het een middelgrote speler is op het gebied van IT-dienstverlening in Nederland. Naast implementatie en adviesdiensten richt Experis Ciber zich op application development en managed services.

KPN Consulting directeur Tim Cobben naar Experis Ciber

Over zijn start bij Experis Ciber zegt Cobben: “Als nieuwe Managing Director wil ik ervoor zorgen dat Experis Ciber zich, naast detachering, meer gaat richten op projecten vanuit een integrale IT-aanpak. Met onze kennis, ervaring en trackrecord behoren we tot de top in een groot aantal SAP-domeinen. Daarnaast zijn we sterk in integraties met andere omgevingen, zoals low code platforms en ECM-omgevingen, en het beheer daarvan. Met effectieve oplossingen helpen we onze opdrachtgevers écht een stap verder in de digitale transformatie van hun business. Ik kijk ernaar uit om verder deze richting in te slaan met de enthousiaste club IT-professionals die Experis Ciber is.”

Danny Spee, Managing Director van Experis, is verheugd over de komst van Cobben: “Tim heeft een brede ervaring in de IT-consultancy, IT-outsourcing en klantcontact-management en is ontzettend enthousiast en gedreven. Daarnaast streeft hij naar een intensieve samenwerking, zowel binnen de teams als de organisatie, en continue verbeteringen.” Hij voegt toe: “Ik ben ervan overtuigd dat Tim de juiste persoon is om Experis Ciber naar een hoger niveau te tillen en verdere professionalisering door te voeren. Niet alleen om opdrachtgevers optimaal te ondersteunen, maar ook om Experis als geheel te versterken.”

Cobben is de opvolger van Barbera de Graaf, die het bedrijf ruim anderhalf jaar leidde en nu de overstap heeft gemaakt naar Right Management. Daar zal ze de rol van Vice President of Sales Europe gaan bekleden na er eerder reeds jarenlang werkzaam te zijn geweest als Managing Director. Ook Right Management maakt onderdeel uit van ManpowerGroup.

Gerelateerd: Voormalig consultant José Brenninkmeijer leidt Manpower Nederland.