Atos Director Robbert Bakker nieuwe topman Ciber

11 maart 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

ICT dienstverlener Ciber heeft Robbert Bakker aangesteld als Managing Director. Hij is afkomstig van Atos, waar hij werkzaam was als Director Consulting & Technology Services. Robbert Bakker wordt verantwoordelijk voor het verstevigen en uitbreiden van Ciber's marktpositie in Nederland.

Na zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit van Twente, werkte Bakker acht jaar als business consultant voor Akzo Nobel. Hierna is hij ruim 5 jaar actief geweest als marketing en sales manager in Nederland en Noord-Amerika. In 1999 maakte hij de overstap naar de adviesbranche, en trad hij in dienst bij LogicaCMG (tegenwoordig CGI). Daar bleef hij vijf jaar werkzaam, eerst als Associate Director en vervolgens als Managing Director.

Ciber Nederland

In 2004 verruilde Bakker LogicaCMG voor Hewlett Packard, waar hij als Country Director Consulting & Integration zo’n 5 jaar leiding gaf aan de advies- en implementatiepraktijk. Na een korte periode bij Ziggo trad hij Bakker in 2010 in dienst bij Atos. Daar heeft hij zich vooral toegelegd op het doorvoeren van strategische, tactische en operationele verbeteringen om de groei en performance van organisaties of businessunits te verbeteren.

“Ik heb erg veel zin in mijn nieuwe functie bij Ciber”, aldus Robbert Bakker. “Ciber is een zeer klantgericht ICT-consultancybedrijf met een sterk portfolio van diensten en oplossingen. Daarnaast merk ik in de gesprekken die ik met diverse personen binnen de organisatie heb, dat er veel ondernemingslust is en dat er hoge standaarden zijn als het gaat om de professionaliteit. De markt trekt momenteel aan. Dit is het ideale moment om verder te innoveren en onze klanten te adviseren over en ondersteunen bij het realiseren van hun doelstellingen.”