Voormalig consultant José Brenninkmeijer leidt Manpower Nederland

26 april 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

ManpowerGroup heeft een nieuwe algemeen directeur benoemd voor de Nederlands activiteiten: José Brenninkmeijer. De voormalig consultant volgt Jilko Andringa op, die is gepromoveerd tot hoofd van de regio Noord-Europa.

Met in 2016 een jaaromzet van €19,7 miljard (en bedrijfsresultaat van €751 miljoen) is ManpowerGroup een van de grootste uitzendconcerns ter wereld. De Nederlandse tak van Manpower, een top vijf speler in de Nederlandse uitzendbranche met een omzet van ruim €500 miljoen, werd sinds eind 2008 geleid door Jilko Andringa. In het kader van zijn promotie tot President Northern Europe moest de uitzendorganisatie op zoek naar een vervanger en die keuze viel op een kandidaat uit de eigen gelederen. José Brenninkmeijer (44) was sinds april 2016 in dienst bij het bedrijf, tot voor kort in de rol van Commercieel & Operationeel Directeur en vervult inmiddels de rol van Algemeen Directeur (Managing Director). 

In de periode daarvoor werkte Brenninkmeijer bijna tien jaar voor KPN – in haar meest recente rol als Vice President van KPN Consulting – de management- en IT-Consulting praktijk van de telecomgigant. Daarvoor bekleedde ze verschillende leidinggevende rollen. In haar vroege loopbaan werkte ze voor Getronics (door KPN overgenomen in 2007) en Pink Elephant. Brenninkmeijer startte haar carrière als docent Nederlands, maatschappijleer en ICT.

José Brenninkmeijer - ManpowerGroup

Brenninkmeijer is in haar nieuwe rol verantwoordelijk voor alle Nederlandse operaties en alle ManpowerGroup merken – Manpower, Experis, Manpower Group Solutions en Right Management.

In een reactie op de benoeming zeg Andringa zegt over zijn opvolger: “José vervulde afgelopen jaar een belangrijke rol in het leveren van mooie resultaten en een duidelijke strategische visie voor onze business in Nederland. Haar ambitie, leiderschap en passie voor ons bedrijf en onze mensen zal leiden tot een nog effectiever ManpowerGroup.”

“Het helpen van mensen met het ontwikkelen van relevante vaardigheden, het opbouwen van carrières, het aantrekkelijk blijven voor de arbeidsmarkt, maar ook het verbinden van bedrijven met de juiste talenten, is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Ik ben er trots op dat ik een organisatie kan leiden die mensen helpt bij het vinden van betekenisvol en duurzaam werk in een wereld waar de behoefte aan vaardigheden snel verandert”, aldus Brenninkmeijer.