Mark Lenssen en Natalia Barbosa Eitel versterken zorgconsultancy Vintura

09 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zorg- en life sciences-adviesbureau Vintura heeft in lijn met zijn groeiende opdrachtenportfolio twee nieuwe adviseurs aangesteld. Mark Lenssen is aangetrokken als Associate Director en neemt ruime expertise in het zorgdomein mee, vooral op het gebied van zorginkoop en financiering. Natalia Barbosa Eitel is gestart als Senior Consultant en werkte de afgelopen jaren voor EY.

Opgericht in 2000 en met meer dan 25 consultants in dienst is Vintura een strategisch consultancybureau met een focus op de sectoren gezondheidszorg en life sciences. Om tegemoet te komen aan de groeiende portefeuille heeft het adviesbureau twee nieuwe experts aangetrokken.

Mark Lenssen is al ruim twintig jaar werkzaam als adviseur, projectmanager en interim manager, met name in de gezondheidszorg. Hij heeft als adviseur onder meer zeven jaar gewerkt bij A.T. Kearney en KPMG Plexus, de zorgtak van het accountants- en advieskantoor. Hij begon zijn carrière bij farmaceutisch bedrijf Organon. Zijn focus ligt op het verbeteren van de kwaliteit en doelmatigheid van de Nederlandse gezondheidszorg met behulp van tastbare, innovatieve projecten en zorginnovaties.

Per juni 2018 is Lenssen gestart als Associate Director bij Vintura. In zijn nieuwe rol zal hij zich richten op het gebied van zorginkoop en financiering. Naast zijn advieswerkzaamheden bij Vintura zal Lenssen vanuit ML Zorgadvies, als zelfstandig adviseur jonge, innovatieve zorgorganisaties blijven ondersteunen op het gebied van financiering en business development. Zo is hij investeerder in zorginnovaties, onder meer via crowdfunding-initiatief Zorgfunders, waar hij de oprichter van is.

Mark Lenssen en Natalia Barbosa Eitel versterken zorgconsultancy Vintura

Bas Amesz, partner bij Vintura, is verheugd over de komst van de nieuwe Associate Director, die volgens hem het team een boost zal geven en de positie van Vintura in de zorg verder zal versterken: “De missie van Vintura is gericht op het verbinden van de stakeholders in de zorg. Mark is een goede toevoeging aan ons team, aangezien hij zowel bij ziekenhuizen, zorgverzekeraars als de industrie ervaring heeft opgedaan. Daarnaast brengt hij een enorme schat aan ervaring mee in de zorg, met name als het gaat om zorginkoop.“

Gevraagd naar zijn motivatie zich bij Vintura aan te sluiten en over zijn nieuwe rol, zegt Lenssen: “Ik geniet ervan om samen met klanten mooie, innovatieve resultaten te bereiken, waardoor de Nederlandse gezondheidszorg beter wordt en daarnaast toegankelijk en betaalbaar blijft. Dit sluit naadloos aan bij de missie van Vintura; daarom hebben we een goede match en kijk ik uit naar de samenwerking met het Vintura-team.”

Natalia Barbosa Eitel begon haar consultancyloopbaan bij Novumed Life Science in Duitsland. Bij het bedrijf deed ze ervaring op in het effectief structureren van strategische projecten voor het ondersteunen van de farmaceutische, medtech- en biotech-sectoren (waaronder op het gebied van ‘market entry & access’, ‘market penetration assessment’, M&A-ondersteuning, groeistrategie, et cetera).

In 2016 werd Barbosa Eitel als Life Sciences Strategy Consultant aangesteld bij Big Four-kantoor EY
 in München, waar ze leerde om op de beste manier complexe taken in krappe deadlines aan te vliegen, de belangrijkste elementen van commerciële due diligence. Ze studeerde af in Bioprocess Engineering en behaalde tevens een master in Chemical & Biochemical Process Technologies aan de University of Reading. Als Senior Consultant werkt Barbosa Eitel nu vanuit het kantoor van Vintura in Baarn.