Robin Dorsman versterkt Intermedius als Consultant Portfoliomanagement

02 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Intermedius heeft het team versterkt met Robin Dorsman, die is gestart als Consultant Portfoliomanagement. In zijn nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor organisatieontwikkeling en -inrichting, innovatie en informatiemanagement. Dorsman is inmiddels gestart met een opdracht in de regio Leiden als kwartiermaker informatiemanagement van vier gemeenten.

Robin Dorsman startte in 2012 als Adviseur bij de Dienstenorganisatie van de PKN in Utrecht en werkte vervolgens twee jaar bij PBLQ
 in verschillende opdrachten bij Rijksoverheidsinstellingen op met name informatiemanagementgebied. De afgelopen twee jaar was hij werkzaam bij de gemeente Utrecht. De afgelopen periode heeft hij ruime ervaring opgedaan als Informatie- en Procesmanager bij omvangrijke projecten in deze gemeente.

Zijn expertise ligt op het vlak van business information planning, privacy- en informatiebeveiligingsbeleid voor de Bestuurs- en Concernstaf en Raadsorganen. Verder was hij lid van het veranderteam van de afdeling Bedrijfsvoeringsvoorzieningen binnen de directie Informatievoorzieningen om expertise op te bouwen en verdere ontwikkeling van houding en gedrag. Dorsman behaalde in 2011 zijn Master of Arts (Politieke Geschiedenis) aan de Universiteit van Leiden. In 2016 behaalde hij zijn tweede master in Public Information Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Robin Dorsman versterkt Intermedius als Consultant Portfoliomanagement

Intermedius

Dorsman geeft aan erg veel zin te hebben om aan de slag te gaan bij Intermedius, een implementatieadviesbureau uit Gouda, dat onder meer gespecialiseerd is in het inrichten van portfoliomanagement. Enthousiast vertelt Dorsman over zijn nieuwe uitdaging bij het bureau, waar hij is aangesteld als Consultant Portfoliomanagement: Vanaf de eerste dag voel ik me zeer welkom en thuis bij deze organisatie. De kennis, ervaring en netwerk die er zijn, zijn enorm en ik kan niet wachten om dit bij mijn eerste opdrachtgever in de praktijk te brengen. Ik merk dat de persoonlijke, klantgerichte en professionele benadering van Intermedius wordt gewaardeerd en goed bij me past.”

Diane Dros, Managing Partner bij Intermedius, is blij met de versterking van Dorsman en geeft aan dat “zijn kracht ligt in het opstellen, verbinden en vertalen van (strategische) organisatiedoelen naar tactisch en operationeel niveau.” Zelf zegt Dorsman daarover: “Hierbij werk ik enerzijds op basis van energie en ambitie en anderzijds besteed ik veel aandacht aan draagvlakcreatie, samenwerking en focus. In mijn nieuwe opdracht wordt op deze vlakken gelijk veel van me gevraagd. Ik ga helpen om de organisatie in staat te stellen te sturen en keuzes te maken op basis van informatiemanagement. Gemeenschappelijke visie, doelen, plannen en taken en rollen zijn hierin onmisbare schakels. Erg uitdagend!”

Van strategie naar operatie

In het bijzonder, zo geeft Dros verder aan, brengt Dorsman brede ervaring mee in de vertaling van strategie naar operatie. Ook wijst ze op zijn vermogen “klanten te laten sturen en duurzame relaties met hen te bouwen”. Bovendien blijft Dorsman zich volgens haar continu ontwikkelen door middel van verschillende opdrachten, trainingen en opleidingen. Dros: “Robin is erg succesvol om zijn opgedane kennis direct in de praktijk te brengen. Hij blijft zo altijd up-to-date van de laatste ontwikkelingen en kan zich goed verplaatsen in de klant.”