Magnus wordt Value Added Reseller van SAP producten en diensten

02 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Magnus Blue, de technologiepraktijk van zakelijk dienstverlener Magnus, mag zich sinds kort een Value Added Reseller (VAR) van SAP noemen.

Een Value Added Reseller van SAP is een partij die toestemming heeft om SAP-producten en -diensten te mogen leveren. Naast het fungeren als salespartner, kunnen VAR's organisaties ondersteunen door hen te ontzorgen ten aanzien van verschillende administratieve taken, waarbij deze bovendien waarde toevoegen in het sourcingtraject. Daarnaast kan een kundige VAR helpen hij het optimaliseren van de SAP-kosten – zo kan hij adviseren over waar welke producten/diensten daadwerkelijk nodig zijn en welke van de inkooplijst geschrapt kunnen worden

De lijst van SAP VAR's die in Nederland actief zijn is recent uitgebreid met Magnus Blue. De praktijk, onderdeel van Magnus, is een goede bekende in de wereld van SAP: Magnus was in 1990 de eerste partner van SAP in Nederland en is al jaren Service Partner en Recognized Expertise Partner. 

De afgelopen jaren lag de oorspronkelijke focus van Magnus Blue op het verzorgen van advies en implementatiesupport. Met het groeiende aantal SAP-oplossingen en de mogelijke overstap van organisaties naar S/4 HANA is er echter een stijgende vraag van klanten naar duidelijkheid, vertelt Peter-Jan Simons, Managing Director bij Magnus. “We merken dat onze klanten ons steeds vaker om hulp vragen bij het kiezen van de juiste componenten. Dit is een mooie aanvulling op ons advieswerk en we doen dit echt als service naar onze bestaande klanten. Ons allergrootste belang, is het belang van onze klant.” 

Magnus wordt Value Added Reseller van SAP producten en diensten

Simons geeft aan dat met de diepe kennis die Magnus Blue heeft van SAP, het bureau beschikt over ‘inside information’ over licentieaanschaf en beheer, waardoor het opdrachtgevers kan adviseren over welke SAP-licentie ze het beste kunnen gebruiken en tegen welke voorwaarden. De kersverse SAP Value Added Reseller richt zich hierbij vooral op S/4 HANA, dat geldt als een van de meest gevraagde oplossingen nu organisaties zich in toenemende mate wenden tot de cloud voor meer efficiency, veiliger werken en data analytics.

Inmiddels heeft Magnus Blue de eerste klus voor een klant al geklaard. Trespa International, een specialist op het gebied van architectonische plaatmaterialen, werd geholpen bij het aanschaffen van additionele licenties. “Magnus heeft ons snel en prettig ontzorgd. Voor ons werkt het uitstekend om bij onze vertrouwde implementatiepartner ook softwareaanschaf te kunnen doen”, vertelt Paul Janissen – CFO van Trespa International. 

Monic van Aarle, die sinds begin dit jaar de rol van Director General Business & Partner Ecosystem bij SAP Nederland bekleedt, laat in een reactie weten dat Magnus wat haar betreft een zeer welkome aanvulling is op de Nederlandse-VAR lijst. “Het is erg goed nieuws dat Magnus nu ook als Value Added Reseller actief is binnen het SAP-ecosysteem. Magnus is een hele bekende naam en heeft een uitstekende en bewezen reputatie in de markt. We zijn dan ook verheugd dat we nu ook op dit vlak met ze kunnen samenwerken om zo bestaande, maar zeker ook nieuwe klanten van SAP nog beter te kunnen bedienen.”

“We vinden het super dat Trespa ons deze primeur heeft gegund en kijken ernaar uit om nog veel meer relaties te ondersteunen. Niet alleen bij advies- en implementatievraagstukken, maar ook bij het aanschaffen en samenstellen van de juiste licenties”, sluit Simons af.