Berenschot start videokanaal met talkshow voor HR-professionals

26 juli 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In samenwerking met SkillsTown heeft organisatieadviesbureau Berenschot een interactieve talkshow voor HR-professionals gelanceerd, getiteld ‘HR ter Tafel’, die wordt gepresenteerd door Berenschot-adviseur Hans van der Spek. De talkshow biedt op een informele en laagdrempelige manier informatie over trends en vakinhoudelijke ontwikkelingen aan professionals actief in het HR-domein.

“HR ter Tafel kan als aanvulling op de verschillende HR-nieuwssites gezien worden. Tijdens de uitzending verken ik met mijn gasten de achtergronden van de actuele ontwikkelingen op HR-gebied en belichten we praktijkervaringen”, zegt Hans van der Spek, senior managing consultant bij Berenschot.

In de eerste aflevering, enkele weken geleden, waren Maurice Limmen, voorzitter CNV en Peter Buisman, hoofd HR bij GVB te gast. Samen met gastheer Van der Spek bespraken zij het nieuws in HR (bijvoorbeeld HR-tech, digitalisering), HR in de praktijk en gaven zij hun mening over actuele ontwikkelingen en trends op HR-gebied. Zo werd onder meer ingegaan op onderwerpen als zelfsturing, flexwerken en HR Analytics. Ook kwamen – aan de hand van voorafgaande aan de uitzending geponeerde stellingen – verdere thema’s zoals duurzame inzetbaarheid en de problematiek rondom de alsmaar opschuivende AOW-leeftijd aan bod.Berenschot start videokanaal met talkshow voor HR-professionalsVerder was er aandacht voor de HR Proffie, een prijs die door een vakjury wordt vergeven aan bedrijven die de afgelopen jaar het beste HR-beleid hebben laten zien. Ook GVB mocht in 2016 de prijs in ontvangst nemen. In dat kader bespraken Van der Spek, Limmen en Buisman de bescheidenheid die HR-afdelingen doorgaans hebben als het gaat om het naar buiten treden met behaalde resultaten. Ten slotte werd er in het programma stilgestaan bij de 2018-editie van het HR Trends onderzoek dat Berenschot uitvoerde in samenwerking met AFAS en Performa Uitgeverij.

Terugkijkend op de lancering van de nieuwe talkshow wijst Van der Spek op het unieke format van het programma, waaronder de hoge mate van interactiviteit. Kijkers van de talkshow kunnen zelf beslissen welke items (HR Nieuws, HR Proffie, Stellingen, etc.) ze bekijken en in welke volgorde. Tijdens de uitzending wordt er verwezen naar aanvullende en verdiepende content. “Een talkshow is een leuke, luchtige manier om informatie over te brengen. Door de interactiviteit kunnen kijkers zelf bepalen hoe diep ze in de onderwerpen willen duiken en wordt hen achtergrondinformatie aangeboden”, aldus Van der Spek.

Hans Schuurmans, CEO van SkillsTown en mede-initiatiefnemer, vult aan: ”Bij SkillsTown zoeken we continu naar nieuwe manieren om te leren en te ontwikkelen. Een talkshow als HR ter Tafel is een leuke, luchtige manier om informatie over te brengen.”

De interactieve talkshow vindt ieder kwartaal plaats. Inmiddels heeft ook de tweede aflevering plaatsgevonden, waarin Monique Britstra (Manager HRD bij Timing Uitzendbureau) en Kilian Wawoe (Assistent Professor HRM aan de VU Amsterdam) te gast waren.