Menko Busch gestart als Consultant Portfoliomanagement bij Intermedius

29 juni 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 juni is het team van Intermedius versterkt met een nieuwe professional: Menko Busch. In zijn nieuwe rol als Consultant Portfoliomanagement zal Busch klanten van het implementatie-adviesbureau uit Gouda gaan ondersteunen met het “kanaliseren van enthousiaste initiatieven van medewerkers op alle niveaus”.

Intermedius is verheugd over de komst van de nieuwe adviseur: “Met zijn ruime ervaring in diverse sectoren en kennis van softwareontwikkeling is Menko een mooie versterking voor het Intermedius-team.” Met de versterking van Busch werken er inmiddels 23 professionals bij het in 2006 opgerichte bureau, dat is gespecialiseerd in onder meer portfoliomanagement in hybride, Agile en traditionele omgevingen (of combinaties daarvan).

Menko Busch is een ervaren adviseur met meer dan zeven jaar aan praktische ervaring die hij opdeed in verschillende sectoren, waaronder finance, zorg, overheid, ngo’s en bij investeringsmaatschappijen. In zijn laatste rol als strategisch programmaconsultant bij Thaesis heeft hij zich actief beziggehouden met marktpositionering en de herinrichting van de organisatiestructuur, verantwoordelijkheden en overlegstructuren.
Menko Busch gestart als Consultant Portfoliomanagement bij IntermediusIn de jaren daarvoor heeft Busch zich als social impact consultant bij Sinzer ingezet voor het meten en verbeteren van de maatschappelijke impact van meer dan vijftien klanten. Het geven van trainingen en intensieve adviestrajecten zijn onderdeel van de gebruikte methoden. Over deze opdrachten zegt Busch: “Ik inspireer mensen graag door een gezamenlijk doel (purpose) uit te werken in eenvoudige stappen en deze te verbinden aan concrete programma’s en projecten.”

Busch is begin deze maand bij Intermedius aangesteld in de rol van Consultant portfoliomanagement. In een reactie op zijn start bij Intermedius en over zijn toegevoegde waarde in zijn nieuwe rol zegt hij: “Mijn meerwaarde ligt in het kanaliseren van enthousiaste initiatieven van medewerkers op alle niveaus. Door hun ideeën serieus te nemen en in de praktijk te brengen, ontstaat een opwaartse spiraal van positieve energie, draagvlak, durf én resultaten. Als aanjager help ik vaak door zelf ook ideeën aan te dragen en daar draagvlak voor te creëren. Ik heb er ontzettend veel zin om dit in de praktijk te brengen voor Intermedius-klanten.”

Volgens Intermedius past Busch uitstekend in het team. “Consultants van Intermedius zorgen voor verbinding, weten wat er speelt en maken het mogelijk om samen één kant op te bewegen. Zo creëren zij een basis voor een verbetering en een groei van de (portfolio)organisatie.”