Kruger partner Jantine Hak treedt toe tot bestuur van EACTP

06 juli 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het bestuur van de EACTP, een Europese certificeerder voor professionals in het turnaround vak, is versterkt met een nieuw lid. Het gaat om Jantine Hak, partner bij advieskantoor Kruger. In haar rol als bestuurder zal Hak zich gaan richten op het verder ontwikkelen van de financiële opleiding en verdere professionalisering.

Sinds 2010 is Jantine Hak partner bij advieskantoor Kruger, waar ze in 2000 startte en in eerdere rollen als consultant en senior consultant werkzaam is geweest. Hak begon haar loopbaan – na het afronden van haar opleiding Financiële bedrijfseconomie in Rotterdam – als accountant bij Arthur Andersen, waar zij tevens haar RA-opleiding afrondde. Na drie jaar maakte zij de overstap gemaakt naar de financiële dienstverlening. Na een jaar bij ABN AMRO Bank te hebben gewerkt als senior auditor, maakte ze de overstap naar Kruger.

Bestuurslid EACTP

Sinds kort maakt Hak deel uit van het bestuur van de EACTP (European Association of Certified Turnaround Professionals), een onafhankelijke organisatie die het allereerste Europees accreditatieprogramma voor professionals in het Turnaround-vak heeft opgezet. Toonaangevende turnaround professionals uit het hele Europese continent nemen zitting in het bestuur en de commissies van de EACTP om toelatingscriteria vast te stellen en toezicht te houden op het certificeringsproces.

Hak in een reactie op haar benoeming: "Als turnaround professional kom je vaak op een moeilijk moment bij de klant aan boord. Het is belangrijk, zowel voor de klant als voor het proces, dat er vertrouwen is in de kunde van de consultant. De EACTP-standaarden geven ondernemers dit vertrouwen en daarmee rust. Ik ben dan ook verheugd me als bestuurder bij EACTP verder voor hen in te kunnen zetten."

Jantine Hak, Partner - Kruger

Professionals die EACTP-gecertificeerd zijn beschikken over relevante knowhow en kunnen bogen op tenminste tien jaar hands-on ervaring in het vak van herstructurering, Zij vormen daarmee een benchmark voor herstructureringsprofessionals. Als nieuwste bestuurslid zal Hak zich mede gaan richten op de ontwikkeling van de financiële opleiding en verdere professionalisering van het turnaround vakgebied.

Kwaliteitseisen

Ook Kruger zelf, met meer dan dertig professionals een advieskantoor gespecialiseerd in complexe ondernemingsvraagstukken en actief op het gebied van business consultancy, interim management en corporate finance, stelt hoge kwaliteitseisen aan hun medewerkers, van wie er in totaal dertien EACTP gecertificeerd zijn*. Kruger: “Kwaliteit in onze werkzaamheden is cruciaal om onze klanten optimaal te kunnen bedienen, of het nu gaat om inzicht in cijfers, kennis van de relevante en toepasbare wet- en regelgeving of om de wijze waarop ondernemers zich daadwerkelijk gesteund voelen in de keuzes die zij moeten maken.”

De EACTP-certificering van haar professionals is volgens Kruger “een belangrijk instrument” om aan klanten en relaties te tonen dat haar professionals aan hoogstaande voorwaarden voldoen en aantoonbare ervaring hebben. De eisen die EACTP stelt sluiten dan ook volledig aan bij de kwaliteitseisen die Kruger aan zichzelf en aan de bij haar werkende professionals stelt.

* EACTP streeft naar het bevorderen van hoge normen in advisering en turnaround management door een gerespecteerde Europese certificeringsregeling op basis van het Global Certified Turnaround Professional (CTP) programma van Turnaround Management Association (TMA).

** Nederland telt in totaal 26 EACTP gecertificeerde leden
.