Projectbureau P2 trekt vijf nieuwe professionals aan
P2 heeft vijf nieuwe professionals toegevoegd aan zijn team. Het gaat om Katinka Bergema, Lotte Dietz, Rens de Man, Wies Schellart en Steven Groeneveld. Bergema richt zich als innovatiestrateeg op complexe mobiliteitsprojecten, Dietz is als junior innovatiestrateeg actief in de foodsector, De Man houdt zich als projectmanager bezig met water & land, Schellart concentreert zich als transformatiemanager op duurzaamheid en Groeneveld helpt – ook als transformatiemanager – klanten met vraagstukken op het gebied van strategie, organisatie en mens.
Katinka Bergema (1981) beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van innovatie en samenwerking. Na het voltooien van haar master Strategic Product Design aan de TU Delft, begon ze er aan haar promotieonderzoek. Daarin keek ze naar de samenwerking tussen verschillende organisaties in innovatienetwerken, zoals bijvoorbeeld die tussen de mensen van Douwe Egberts en Philips, die samen de Senseo hebben ontwikkeld. Zo onderzocht ze de factoren die de samenwerking beïnvloeden en hoe je hier als middenmanager mee kan omgaan. Op basis van de kennis die ze hierin heeft opgedaan, startte ze haar eigen bedrijf Zwaluw | Innovatie & Samenwerking – waarin ze mensen traint en adviseert op het gebied van dit soort samenwerkingen.
Ook na haar promotie bleef Bergema actief binnen de TU Delft. Als postdoc-onderzoeker was ze betrokken bij het H2020 PASSME-project, waarin ze in nauwe samenwerking met de industrie is gaan kijken naar alternatieven voor het reizen met bagage, bijvoorbeeld door bagage thuis op te halen en op de eindbestemming af te leveren. Inmiddels wordt deze service door verschillende partijen aangeboden. Bij P2 is Bergema begonnen als innovatiestrateeg en zet ze haar ervaring in het innoveren met verschillende partners – onder meer in een hooggereguleerde industrie als de vliegindustrie – in om ook in andere complexe contexten innovatie te realiseren: “Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer mensen met verschillende perspectieven op een designerly manier samen kunnen gaan voor innovatie; met kleine stapjes maken ze grote sprongen”, aldus Bergema.
Lotte Dietz (1992) heeft een achtergrond in de biologie. Ze voltooide aan de Rijksuniversiteit Groningen een bachelor en master Neurobiologie, waarin ze onderzoek deed naar aandoeningen als multiple sclerose en diabetes in Groningen en Belfast. Nadat ze haar master behaalde, besloot ze zich meer te gaan richten op de praktijk, waarbij ze meewerkte aan diverse projecten in de foodsector. Dit deed ze eerst als student bij de Tesla minor aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze voor groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden marktonderzoek uitvoerde om er achter te komen wat commercieel gezien de beste soort micro-alg is om genetisch te modificeren. Vervolgens werkte Dietz een klein half jaar voor consultancy-startup Impact Factor, totdat ze zich recentelijk aansloot bij P2, waar ze zich in de rol van junior innovatiestrateeg bezighoudt met complexe strategieopgaven: “De wereld mooier en efficiënter maken, daar wil ik aan werken. Door de juiste vragen te stellen en een flexibele werkhouding wil ik bijdragen aan de waarden van P2”, laat Dietz weten in reactie op haar komst naar het projectadviesbureau.
Rens de Man (1975) is gedurende zijn ruim twintig jaar lange loopbaan voor diverse organisaties actief geweest rond het thema water. Dit deed hij onder meer bij het Planbureau voor de Leefomgeving en vlak voor zijn start bij P2 voor de Water Partner Foundation, een non-profit organisatie gericht op de wereldwijde verspreiding van kennis en ervaring op het gebied van een duurzame omgang met ’s werelds watervoorraden en het bredere milieu. Ook was hij de afgelopen jaren actief binnen The Hague Institute for Global Justice, een onafhankelijke denktank gericht op het voorkomen en oplossen van conflicten en bevorderen van internationale vrede.
“Rens heeft door zijn inhoudelijke achtergrond en ervaring in watergovernance, institutionele analyse en diplomatie bij verschillende opdrachtgevers laten zien dat hij goed partijen uit verschillende disciplines kan verbinden. Van complexe opgaven maakt hij al snel concrete mogelijkheden om doelen te bereiken. Rens neemt graag weerstanden weg en hij creëert draagvlak voor een succesvolle samenwerking”, aldus P2 over De Man, die zich bij het bureau als project & procesmanager richt op complexe ontwikkelopgaven in land en water. “Ik verbind mensen, want problemen oplossen – hoe complex ook – gaat altijd beter samen. Ik denk in mogelijkheden en combineer mijn pragmatische aanpak met het ideaal om deze wereld een beetje mooier te maken”, voegt De Man toe.
Wies Schellart (1979) heeft dertien jaar ervaring op het gebied van projectmanagement en implementaties. Ze werkte onder meer ruim tien jaar voor Accenture, waar ze zich richtte op de (inter)nationale energiesector. Ze was daarbij actief rond thema’s als de marktliberalisering en met een blueprint voor proces- en systeeminrichting en energietransitie. P2 geeft aan dat Schellart is gespecialiseerd in organisatie- en proces(her)inrichting, met een bijzondere interesse in duurzaamheid voor bedrijven: “Haar ervaring en expertise zet ze in voor stakeholdermanagement, sterke analyses en een pragmatische benadering voor verandertrajecten om concreet resultaat te boeken. Ze ondersteunt daarbij leiderschap en teams met uitdagingen om tot actie en resultaten te komen, ook als het veranderen moeilijk is.”
In haar nieuwe rol als business transformatiemanager bij P2 ligt haar focus helemaal op het helpen van bedrijven met complexe interne veranderingen voor het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Schellart: “Ik loop warm voor de uitdagingen en vraagstukken van een duurzamer bedrijfsleven. Ik weet mensen te motiveren, zet mijn creativiteit en organisatietalent in en zorg voor de structuur om alles bij elkaar te houden. Realiseren dat bedrijven hun duurzame ambities in praktijk kunnen brengen. Daar werk ik graag aan! Complexiteit maakt niet uit. Ik heb tomeloos veel energie voor nieuwe ideeën en oplossingen om te zorgen dat het werkt!”
Steven Groeneveld (1978), tot slot, werkte na zijn studie Bedrijfskunde aan de Nyenrode Business Universiteit als change management-consultant en manager binnen diverse grote verandertrajecten, zowel in binnen- als buitenland. Dit deed hij onder andere zo’n vierenhalf jaar bij Essent en daarvoor een kleine zes jaar voor training, coaching- en consultingbedrijf Krauthammer. Hij begon hier na het doorlopen van het tweejarige managementtrainee-programma van managementconsultant ORMIT.
Bij P2 houdt Groeneveld zich als transitiemanager bezig met vraagstukken op het snijvlak van strategie-, organisatie- en mensontwikkeling binnen food, mobiliteit en energie. Hij geeft aan hierbij opdrachtgevers te ondersteunen bij het realiseren van “purposeful profitability”. Groeneveld: “Leiders helpen aanwezig potentieel van mens en organisatie te ontdekken en samen te brengen om daarmee de gewenste toekomst vorm te geven, dat is wat ik leuk vind om te doen! Doortastend, ontwakend en met een lach mens en proces verbinden om zo duurzame ontwikkeling en resultaat te realiseren”.