jb Lorenz en +Vijf gaan samenwerken binnen het sociaal domein

15 juni 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Adviesbureau jb Lorenz en sociale onderneming +Vijf zijn een samenwerking aangegaan binnen het sociaal domein. Door het bundelen van kennis, netwerk en producten willen de twee organisaties innovatie en transformatie binnen het sociaal domein teweegbrengen.

+Vijf, een initiatief van Pameijer, stelt zich ten doel een ‘brug te slaan’ tussen de individualiserende maatschappij en de noodzaak het sociale domein anders in te richten. Dit met als doel het creëren van een inclusieve samenleving. Het bureau zoekt wereldwijd vernieuwende initiatieven/formules die, zoals het bureau het omschrijft, “de (herstel)kracht van mensen bevordert.” Deze initiatieven vertaalt +Vijf naar producten en diensten die eenvoudig in de samenleving zijn toe te passen.

Het bureau levert daarbij advies en trainingen aan bedrijven, gemeenten, (zorg)organisaties en ondersteunt bij de implementatie van deze initiatieven. Voorbeelden van initiatieven zijn: Buurtcirkel (een initiatief dat mensen in een buurt bij elkaar brengt), Howie de Harp (een opleiding voor (ex-)cliënten in de psychiatrie of verslavingszorg die hiermee hun ervaring leren in te zetten om anderen te ondersteunen) en WRAP (Wellness Recovery Action Plan – een zelfhulpplan voor mensen met ernstige psychische aandoeningen).

jb Lorenz en +Vijf gaan samenwerken binnen het sociaal domein

Opgericht in 2009 en anno 2018 twaalf professionals sterk, is jb Lorenz een innovatie- en adviesbureau gespecialiseerd in de overheidsmarkt. Sinds 2016 richt jb Lorenz zich volledig op de ontwikkelingen binnen het sociaal domein. Zo ondersteunt het gemeenten en zorgorganisaties bij sturings- en bekostigingsvraagstukken, bedrijfsvoering en het organiseren van (complexe) samenwerkingsverbanden binnen het sociaal domein. “Dit doen we door resultaatgerichte, duurzame en praktische oplossingen te bedenken en te implementeren”, aldus jb Lorenz.

Het team werkt vanuit veel verschillende achtergronden, waardoor het bureau naar eigen zeggen over een ‘breed pallet aan kennis’ over het sociaal domein beschikt, zowel gericht op de inhoud als op de manier waarop het bureau organisaties binnen het sociaal domein kunnen helpen in de veranderopgave waar ze zich voor gesteld zien. “Deze kennis delen we graag met de organisaties die we ondersteunen.”

Samenwerking jb Lorenz | +Vijf

Die kennis bundelt het Rotterdamse adviesbureau sinds kort met +Vijf. “Samen kunnen wij gemeenten, publiek/private partijen en inwoners nog beter ondersteunen bij het vormgeven van een zo goed mogelijke kwaliteit van leven en zelfredzaamheid”, laten beide organisaties weten, die aangeven dat zij elkaar uitstekend aanvullen. “Door het delen van kennis, kunde en netwerk kunnen wij samen tot nieuwe én vernieuwende vormen van dienstverlening komen die complementair zijn aan de doelstellingen van beide organisaties. De inzet van de samenwerking is om elkaar te versterken en mogelijkheden te realiseren voor meer impact binnen het sociaal domein”, aldus de partners.