Vier adviseurs starten development programme van BlinkLane Consulting

08 juni 2018 Consultancy.nl

BlinkLane Consulting heeft vier consultants toegevoegd aan zijn team. Het betreft Jerom Fiedler, Daniela Pleiner, Bram Somers en Matthijs Breeuwsma. De nieuwe aanwinsten zijn begonnen aan het development programme van het adviesbureau en zullen tegelijkertijd klanten ondersteunen bij het operationele gedeelte van organisatietransformaties.

De eerste nieuwe adviseur is Jerom Fiedler, die vorig jaar zijn studie afrondde: Na een bachelor aan de Universiteit Utrecht te hebben afgerond ben ik voor mijn master gewisseld naar de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Hier heb ik eind vorig jaar mijn masterdiploma in Financial Economics behaald”, aldus Fiedler, die tijdens zijn studietijd middels een bijbaan bij EVConsult al zijn eerste ervaring opdeed binnen de adviesbranche: “Door mijn bijbaan bij een adviesbureau ben ik in aanraking gekomen met de consultancywereld. De dynamiek van de werkzaamheden en het werken voor verschillende grote bedrijven sprak mij erg aan, hierdoor was het voor mij gelijk duidelijk dat ik zelf ook als consultant aan de slag wilde.”

Hij laat dan ook weten erg blij te zijn nu werkzaam te zijn voor BlinkLane Consulting waar – dankzij de focus van het bureau op organisatietransformatie in een digitaal tijdperk – bovendien twee van zijn interessegebieden samenkomen: “Vanuit mijn studie heb ik een businessachtergrond, maar daarnaast heb ik ook altijd sterke affiniteit gehad met technologie. BlinkLane – dat opereert op het snijvlak van business en IT – was voor mij dan ook een ‘perfect fit’.”

Ook Daniela Pleiner maakt sinds kort deel uit van het op de Amsterdamse Zuidas gevestigde bureau. Pleiner behaalde vorig jaar haar master Business Administration aan de VU, waarbij ze zich specialiseerde in Management Consulting. Ook deed ze al enige professionele ervaring op als adviseur. Zo werkte ze als Digital Research Consultant voor marktonderzoeksbureau WUA en als Junior Consultant voor managementconsultancy German Entrepreneurship. BlinkLane reageert verheugd op de komst van Pleiner: “Ze is proactief, ondernemend en altijd op zoek naar nieuwe kansen. Daniela komt het best tot haar recht in projecten die vragen om nieuwe perspectieven, concrete acties betreffende Enterprise Agility.”

Jerom Fiedler, Daniela Pleiner, Bram Somers en Matthijs Breeuwsma

Pleiner is op haar beurt erg te spreken over haar nieuwe werkgever: “Ik heb onder andere voor BlinkLane Consulting gekozen omdat het zich bezighoudt met het wendbaar maken van organisaties in een digitale tijd. BlinkLane zet de digitalisering binnen organisaties hoger op de agenda. Tegenwoordig leven we in een tijd waar bijna alles digitaal gaat en zijn er oneindig veel technologische ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat organisaties intern moeten gaan kijken naar de organisatorische capaciteiten zoals processen en natuurlijk de bedrijfscultuur.”

Anders dan Fiedler en Pleiner, was Bram Somers pas aan het begin van dit jaar klaar met zijn universitaire opleiding: “In februari heb ik mijn studie Biomedical Engineering afgerond aan de TU/e. Dit is een vijfjarige studie – drie jaar bachelor en twee jaar master – met een focus op R&D in de (bio)medische sector.” Ook hij beschikt echter al over enige ervaring op het gebied van consultancy: “Tijdens mijn studie heb ik mogen kennismaken met de adviesbranche bij de Young Advisory Group en hier mijn steentje bij mogen dragen binnen de vestiging Eindhoven-Tilburg. Dit was mijn eerste echte ervaring met het bedrijfsleven en hier is toen ook de vonk overgeslagen.”

Daarna volgde Somers nog een stage in de R&D afdeling bij Johnson & Johnson: “Ik heb toen besloten dat ik niet het onderzoek verder in wilde maar dat ik mijn carrière wilde starten bij een adviesbureau. Via via werd ik geattendeerd op het traineeship bij BlinkLane en dat sprak me meteen aan. Er is veel ruimte om te groeien binnen deze relatief kleine organisatie en de combinatie van tech en organisatietransformatie is voor mij een goede mix.”

Matthijs Breeuwsma, tot slot, behaalde zijn master aan de VU, nadat hij eerst Business Administration studeerde aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden: “Hier heb ik een breed scala aan kennis opgedaan over organisaties, gericht op Change Management. Echter ben ik naast in deze bedrijfskundige oplossingen – die ik heb geleerd tijdens mijn eerste studie – ook geïnteresseerd in het menselijke aspect van veranderingen binnen een organisatie. Keer op keer blijkt deze factor ook de kritische succesfactor te zijn, die bepalend is voor het slagen of mislukken van veranderingen. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijzelf verder te ontwikkelen met de Master Culture, Organization & Management aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.”

Daar heeft hij naar eigen zeggen de kennis en vaardigheden verworven om creatieve oplossingen te bedenken voor hedendaagse complexe en organisatorische uitdagingen: “Tijdens deze studie heb ik onderzoek gedaan naar de samenwerking van multidisciplinaire projectteams in de ondergrondse infrastructuursector, zowel in de publieke als private sector.” Toen hij na het voltooien van zijn master aan de slag wilde in de adviesbranche, kwam hij al gauw uit op Blinklane: “De bedrijfscultuur kwam goed naar voren tijdens de selectieprocedure. Een cultuur waar je als trainee wordt meegenomen in een steile leercurve, maar waar iedereen je graag wilt helpen, van Consultant tot Partner.”

Quote Kelly Hauwert, Consultant

Development programme

De vier nieuwe aanwinsten zijn allen begonnen aan het development programme van het adviesbureau, waarin de nadruk ligt op het begeleiden van transformaties van (grote) organisaties in een digitaal tijdperk. Somers: “Wij krijgen bijvoorbeeld workshops en trainingen over de agile manier van werken en mindset. Maar ook over de invloed van IT en technologie op een organisatie-transformatie. Zo kan je aan de slag om organisaties, die een digitale transformatie willen realiseren, te begeleiden.”

Daarnaast bestaat het starterstraject uit een aantal cursussen, die de nieuwe adviseurs volgen naast hun werk voor klanten: “Om de week hebben wij gezamenlijk trainingen over zowel hard- als softskills. Dit betekent dat je in de ene training leert over een van de Agile methodes die je kan hanteren binnen een organisatie en de training daarna leert om te gaan met weerstand binnen zo’n transformatie. Hierdoor krijg je een volledig scala aan voorbereiding die je gelijk kan toepassen in de praktijk”, aldus Pleiner.

“Wat dit programma uniek maakt is dat je in een jaar tijd wordt opgeleid tot een volwaardige consultant waarbij je zelf aan het roer staat van je ontwikkeling”, vertelt Kelly Hauwert, die het programma eerder al afrondde – evenals Anneleen Doornebal, die toevoegt: “Wanneer je begint bij BlinkLane in dit opleidingsprogramma kom je terecht in een grote, warme familie vol ambitieuze en intelligente mensen die altijd voor elkaar klaarstaan en waar je ontzettend veel van kan leren. Dat maakt het werken erg leuk!”

Met de komst van de vier nieuwe collega’s telt het team van Blinklane inmiddels 38 adviseurs: “Het is een groep die een passie heeft voor het beter maken van organisaties, ook met het oog op internationale opdrachten. We zitten nu op twaalf verschillende nationaliteiten. Dit creëert een unieke bedrijfscultuur waar iedereen zich thuis voelt. Ook worden er veel nevenactiviteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld knowledge sessions of een boekenclub over relevante onderwerpen die toepasbaar zijn in de praktijk. En natuurlijk sluiten we de week vaak af met een drankje, waar je gezellig kan bijpraten met je collega’s die veelal extern zitten”, aldus BlinkLane.


Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup