Capgemini en Efma gaan corporates koppelen aan FinTechs

13 juni 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Capgemini en Efma gaan samen via een nieuw platform corporate organisaties koppelen aan FinTechs. Het platform, genaamd FinTechVisor, maakt het mogelijk voor professionals in de financiële sector om FinTechs te vinden die producten of diensten aanbieden afgestemd op hun behoeften. Om hen bij het zoektraject te begeleiden, maakt het wereldwijde platform gebruik van een ratingfunctionaliteit, vergelijkbaar met die voor het beoordelen van hotels of restaurants.

Beide initiatiefnemers houden zich al jaren bezig met innovatie in de financiële sector, waaronder op het vlak van financiële technologie, waar FinTech voor staat. Ondanks de snelle opkomst van de FinTech-markt – wereldwijde financiering in FinTech doorbrak afgelopen jaar de grens van $31 miljard, zo becijferde KPMG
 – en de opkomst van allerlei partnershipecosystemen, geloven Capgemini en Efma dat er vanuit een beter matching-proces nog veel winst te behalen valt.

“Het idee achter het FinTechVisor-portaal is dat alle spelers op één plaats samen deel uit kunnen maken van de toekomst. Met zoveel nieuwe spelers die innovatie aanbieden, hebben traditionele financiële dienstverleners een methode nodig om de innovatieve FinTech-partner te vinden die hun bedrijf het beste kan transformeren”, zegt William Sullivan, Head of Market Intelligence bij Capgemini.

Capgemini en Efma gaan corporates koppelen aan FinTechs

De nieuwe portal stelt zich ten doel FinTechs en financiële instellingen samen te brengen en te laten samenwerken, binnen alle uithoeken van de wereld. De portal ondersteunt communities met informatie-uitwisseling en learning, een functie die bankiers en verzekeraars in staat stelt om FinTechs en hun oplossingen te beoordelen, en door middel van een ‘matchmaker-achtige’ functie, zodat financiële instellingen een FinTech-partner kunnen vinden die een aanvulling vormt op hun behoeften en interesses. De portaalsite is ook voorzien van een berichtenfunctie waarmee financiële instellingen via het platform contact kunnen opnemen met FinTechs. 

Alle partijen die zich aansluiten bij FinTechVisor, krijgen toegang tot de meest actuele content van Capgemini en Efma gericht op de financiële sector, waaronder nieuws en trends, onderzoek en succesverhalen van klanten. De belangrijkste vakgebieden die aan bod komen zijn cryptocurrency en blockchain, robo-advisory, financial crime, cybersecurity, wet- en regelgeving, risk & compliance-oplossingen en betalingen. Deze vakgebieden beslaan financiële segmenten als retail banking, kapitaalmarkten, corporate lending, verzekeringen en vermogensbeheer.

“Met de FinTechVisor-portal zullen financiële instellingen gemakkelijk toegang hebben tot een uitgebreid scala aan mogelijkheden, waardoor ze meer flexibiliteit en innovatie krijgen“, aldus Vincent Bastid, CEO van Efma.

Capgemini is met meer dan 200,000 professionals wereldwijd een van ’s werelds grootste consulting en technologiebedrijven. Efma, een not-for-profit instelling die 1971 door bankiers en verzekeraars werd opgericht, specialiseert zich in retail financial marketing en distributie. Vandaag de dag zijn meer dan 3.300 banken aangesloten bij Efma, dat een lange historie kent in zijn samenwerking met Capgemini. Zo werken ze vooral samen aan onderzoeksrapporten, waaronder het jaarlijkse ‘World Retail Banking Report’.