Enigma Consulting verkozen tot onderneming van het jaar in Zeist

28 mei 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau Enigma Consulting is recentelijk verkozen tot onderneming van het jaar tijdens het jaarlijkse business event van gemeente Zeist. Enigma Consulting reageerde zeer enthousiast op de winst: “Het is een kroon op het werk van al onze collega’s.”

“Betalingsverkeer, wat een saai onderwerp zou je denken, het lijkt een beetje op ‘water uit de kraan”, aldus Paul Jans, Managing Director bij Enigma Consulting, een specialist op het gebied van betalingsverkeer. Hij vervolgt: “Toch is dat de droom die Jaco Booster (Managing Partner, red.) en ik twintig jaar geleden hadden: de droom om het beste betalingsverkeerhuis van Nederland te worden. En ik moet zeggen, het is helemaal niet saai gebleken.”

Inmiddels lijkt de droom van Booster en Jans werkelijkheid te zijn geworden, want het bedrijf viel eerder deze maand in de prijzen, tijdens het jaarlijkse business event in Zeist.

Enigma Consulting verkozen tot onderneming van het jaar in gemeente Zeist

Ondernemer van het Jaar 2018

Op 14 mei vond de vijfde editie van het jaarlijkse evenement plaats, een initiatief van Netwerk Business Events in samenwerking met de gemeente Zeist, Rabobank Rijn en Heuvelrug en ondernemers uit Zeist. Zoals ieder jaar stond het event ook dit keer in het teken van de Onderneming van het Jaar-verkiezing, waarbij Zeister ondernemers in de spotlight worden gezet die zich onderscheiden door goed ondernemerschap. Naast de titel van ‘Onderneming van het Jaar’ werden dit jaar ook een Innovatie Award en een prijs voor Beste Winkel uitgereikt door de gemeente.

Kanshebbers voor de Ondernemer van het Jaar-award waren dit jaar onder meer Verkade Profile Tyre Centre – een auto- en bandenspecialist onder leiding van Ron Verkade – en Kasteel Kerckebosch – een evenementenlocatie in Zeist met Ingmar Sloothaak en Hans van Triest aan het roer. Ook Enigma Consulting was een van de kanshebbers.

In april van dit jaar vond de eerste ontmoeting van de genomineerden, commissieleden en businesspartners plaats, met Rabobank als hoofdsponsor. De kanshebbenden mochten zich toentertijd tevens voor het eerst presenteren aan de jury middels een twee minuten durende pitch.

Tijdens de finale werd na het tonen van de verschillende bedrijfsfilms de winnaars in de verschillende categorieën bekendgemaakt. Enigma Consulting won de prijs in zijn categorie, waar Jans zeer verheugd op reageerde: “Het is een kroon op het werk van al onze collega’s. Als consultancybedrijf zijn we een ‘mensenbedrijf’. Onze collega’s zorgen ervoor dat we ons manifesteren als kennishuis, als een bedrijf met innovatieve kracht maar zeker ook als een sociaal en maatschappelijk betrokken bedrijf. Kijk naar onze bedrijfsfilm die is gemaakt door de organisatie van dit business event, daar komen al deze aspecten goed naar voren.”

Weg naar bestendige toekomst

Naast de ambitie om het beste betalingsverkeerhuis te worden, laat Jans weten dat zijn adviesbureau nog een andere droom voor ogen heeft: hoogwaardige innovatie. Het nastreven van die droom heeft volgens hem geleidt tot succes: “Inmiddels dragen wij er bijvoorbeeld aan bij dat verschillende mobiliteiten binnen het (openbaar)vervoer – de fiets, de auto, de trein en de bus – beter op elkaar gaan aansluiten, waardoor er een beter vervoersnetwerk ontstaat. Allemaal in het belang van de klant.”

Deze praktijkgerichtheid van de oplossingen die Enigma Consulting biedt, komt ook goed tot uiting bij de door het bureau ontwikkelde geïnnoveerde collectebus die ook pinbetalingen accepteert, aldus Jans: “Het lijkt simpel, maar het was nog nooit vertoond.”

Ten slotte heeft het bedrijf nog een niet-commerciële ambitie, zo geeft Jans te kennen: “We hebben ook een derde droom en die gaat veel meer over de maatschappij en dus over mensen. Enigma heeft zijn eigen goede doelen-stichting. Zo rijden wij in estafette per fiets in vierentwintig uur van Zeist naar Parijs en dat doen we voor vluchtelingkinderen. We halen geld op zodat zij ook vaardigheden van de eenentwintigste eeuw kunnen leren.”

Bekijk voor meer informatie de video 'Enigma Consulting Onderneming van het Jaar Zeist' op YouTube.