Enigma Consulting organiseert ZEPA Challenge voor goede doel

13 mei 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd

De vluchtelingenstroom uit Syrië brengt ook veel kinderen naar Nederland. Om deze vluchtelingkinderen uitzicht te geven op een betere toekomst, gaat dit jaar de opbrengst van de ZEPA Challenge, een initiatief van Enigma Consulting, naar twee goede doelen die zich voor deze groep inzetten. Op 2 juni 2016 fietst een team van adviseurs en klanten van het bureau binnen 24 uur van Zeist naar Parijs om geld in te zamelen.

In 2014 organiseerde Enigma Consulting, een adviesbureau uit Zeist dat zich richt op het gebied van Payments, Risk & Compliance en Treasury, de eerste editie van de ZEPA Challenge. De ZEPA Challenge is een fietstocht van Zeist (ZE) naar Parijs (PA) – een tocht van circa 530 kilometer – waarin teams van adviseurs en klanten van het bureau etappes van tussen de 50 km en 70 km fietsen. De tocht bestaat uit tien etappes en moet binnen 24 uur zijn afgerond.

In de eerste editie van de sponsortocht fietsten de adviseurs geld bij elkaar voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), die met het geld een nieuwe intensive care zou kunnen bouwen voor kinderen die intensieve zorg nodig hebben. De doelstelling van het initiatief werd ruimschoots behaald – in plaats van het doelbedrag van €10.000 werd er ruim €22.000 opgehaald voor het WKZ.

Vluchtelingenkinderen

Op 2 juni 2016 organiseert Enigma Consulting opnieuw de ZEPA Challenge. Dit jaar fietsen de adviseurs en klanten geld bij elkaar voor vluchtelingenkinderen in Nederland. Paul Jans, Managing Director bij Enigma, licht toe: “De grote stroom vluchtelingen is een van de uitdagingen van onze tijd. Kinderen zijn hier vaak de dupe van. En dat is waar Enigma wil helpen, want we komen elkaar tegen, moeten samen opgroeien en straks ook samen leren werken met verantwoordelijkheid voor elkaar. We willen jonge vluchtelingen een kans geven om zich de vaardigheden van de 21e eeuw eigen te maken.”

Het opgehaalde sponsorgeld van deze editie zal worden gebruikt voor het beschikbaar maken van specifieke leermiddelen op het gebied van techniek, communicatie, probleemoplossing, programmeren, maar ook bijvoorbeeld muziek, dans en cultuur. Om dit te realiseren heeft Enigma twee projecten uitgekozen die zich voor de vluchtelingenkinderen inzetten. De eerste is Wereldkidz Vrije Vogel, een basisschool die is opgezet door Azielzoekerscentrum Zeist, waar alle kinderen tussen de 4 en 12 uit het AZC terecht kunnen voor basisonderwijs. De tweede ontvanger van de sponsorgelden is Stichting YOIN. De stichting begeleidt jonge, alleenstaande minderjarige vluchtelingen, die zonder ouders en familie in Nederland komen en worden opgevangen in groepshuizen. Ellie Elskamp, projectmanager innovatie bij Lindenhout YOIN: “YOIN staat voor mee doen en mee mogen doen, Top dat ZEPA Challenge mee doet”.

De ZEPA Challenge organisatie bezocht zowel de basisschool in kamp Zeist als de activiteiten van YOIN en heeft ervaren dat zij alle hulp goed kunnen gebruiken”, vertelt Jans. Zo zal Wereldkidz Vrije Vogel het geld onder meer inzetten voor de aanschaf van Educatief Lego, dat speciaal ontwikkelt is voor onderwijsdoeleinden. Met het initiatief geeft Enigma Consulting blijk van zijn betrokkenheid bij de maatschappij. Jans: “Enigma is een sociaal bedrijf en hecht waarde aan ambitie, eerlijkheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Enigma uit dit, bijvoorbeeld door goede doelen te steunen met sportieve benefietacties. Hierbij is geen uitdaging te groot, door samenwerking is alles mogelijk”, besluit hij.