Enigma fietst van Zeist naar Parijs voor goed doel

21 mei 2014 Consultancy.nl

Adviseurs van Enigma Consulting gaan morgen van Zeist naar Parijs fietsen. Doelstelling van de zogeheten ‘ZEPA-challenge is om geld in te zamelen voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). 

ZEPA-challenge
De ZEPA-challenge start op 22 mei om 20.00 uur en voert de deelnemers van Zeist naar Parijs binnen 24 uur. Een team van Enigma collega’s en klanten stapt op de fiets om via de sponsoractie geld in te zamelen voor het WKZ. De reis is alleen of in estafetteverband af te leggen en bedraagt zo’n 527 km. Vertrek vindt plaats bij het kantoor van Enigma (Wilhelminalaan 51) en eindigt bij de Sacre Coeur.

Enigma Consulting streeft ernaar om €10.000 op te halen voor het WKZ. Inmiddels is meer dan €12.000 opgehaald, waardoor de doelstelling ruimschoots is gerealiseerd. Het geld zal geïnvesteerd worden in een nieuwe intensive care voor kinderen en – indien er voldoende opgehaald wordt – ook voor een beloningssysteem voor de kinderen. 

Zepa Challenge - Enigma

Intensive care
Op de intensive care worden kinderen tussen de 0 en 18 jaar opgenomen die intensieve zorg nodig hebben. Omdat de kinderen permanent bewaakt moeten worden is de afdeling veel onrustiger dan andere afdelingen. Een goede begeleiding en omstandigheden op een geschikte locatie zijn van levensbelang op de IC. 

Beloningssysteem
Belonen is een goed middel om kinderen te ondersteunen bij hun medische behandeling. Het maakt de behandeling een stukje positiever. Denk aan en kaartje na een röntgenfoto, een mooie kleurplaat na een prikje of een speciaal cadeautje bij een volle stickerkaart. Deze spullen hebben echter wel een opbergplek nodig, en zullen ook gefinancierd moeten worden. 

Geoefende fietsers
Vorig jaar deed Enigma al mee aan de Alpe d’HuZes, een fietsevenement waarbij deelnemers geld bijeen brengen voor KWF Kankerbestrijding. Hierbij fietsten zij binnen één dag zes keer de 1860 meter hoge Alpe d’Huez op en af voor het goede doel.

Nieuws

Meer nieuws over