Drie young professionals gestart bij Boer & Croon Management

09 mei 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon Management heeft het team versterkt met drie nieuwe young professionals. Malou van der Pal start als Young Manager, terwijl Mara Janssen en Tycho ten Brink zijn gestart in het Young Executive Management (YEM) programma van het managementbureau.

Malou van der Pal zal haar ervaring inzetten om samen met haar collega’s de Young Managers-propositie verder te verstevigen in de markt. Van der Pal brengt specifieke expertise mee op het gebied van projectmanagement, bedrijfs- en projectstrategie, verandermanagement en stakeholdermanagement. De afgelopen zes jaar werkte Van der Pal als Tender- en Omgevingsmanager bij bouwconcern Ballast Nedam. Daar won ze een aantal integrale aanbestedingsprojecten (DBFM-contracten en PPS-projecten) en was ze verantwoordelijk voor onder meer het opzetten van het tenderproces, aansturen van tenderteams, inrichten van de dialoog met opdrachtgevers en stakeholders en het indienen van de commerciële bieding. 

Van der Pal behaalde haar master in Business Studies (strategy & organization) aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast vervulde ze een bestuursrol bij de International Project Management Association (IPMA) en werkte ze ruim een jaar voor AMI Consultancy. In haar nieuwe rol bij Boer & Croon Management is Van der Pal aangesteld als Young Manager: “De kern van de Young Managers-propositie spreekt mij erg aan. Wij opereren van binnenuit organisaties op het snijvlak van strategie en operatie. In combinatie met onze ervaring in complexe omgevingen en energie, resulteert dit in een hoge realisatiekracht. Hiermee kunnen we een écht verschil maken voor en samen met onze klanten. Ik ben blij dat ik bij Boer & Croon mijn nieuwsgierigheid en daadkracht kan inzetten om klanten hun doelen te laten behalen!”

Malou van der Pal, Tycho ten Brink en Mara Janssen - Boer & Croon Management

Mara Janssen is bij Boer & Croon als Young Executive gestart in het Young Executive Management (YEM) programma*. Afgelopen jaar rondde Janssen haar master in Business Administration (Digital Business) af aan de Universiteit van Amsterdam. Gedurende haar opleiding doorliep ze onder meer een marketingstage bij L'Oréal en een Business Development-stage bij Bol.com. Tot februari van dit jaar bleef ze werkzaam bij Bol.com, in haar laatste rol als Improvement Manager. Ook Janssen was tijdens haar studie bestuurlijk actief, als voorzitter van het International Research Project bij de aan de UvA en VU gelieerde loopbaanvereniging MAA, de Marketing Association Amsterdam, voor wie ze ook zelf als studentconsultant afreisde naar Mexico om aldaar onderzoek te doen binnen de openbaar vervoerssector. Janssen over haar nieuwe uitdaging als Young Executive: “Door het Management Development-programma verbeter ik mijn vaardigheden en managementtechnieken. Ook word ik intensief begeleid door senior managers uit het bedrijfsleven.”

“Doordat we bij Boer & Croon intensief samenwerken met de opdrachtgever kun je het bedrijf en de problematiek goed ervaren en doorgronden. Hierdoor kan ik draagvlak creëren voor verandering en op die manier een toekomstbestendige oplossing leveren. De verscheidenheid aan opdrachten en de verantwoordelijkheid die je hierbinnen krijgt, zorgen ervoor dat ik veel kan leren in een korte tijd. Het intensieve Management Development-programma dat ik volg en de coaching die ik krijg, zorgen er daarnaast voor dat ik mijn vaardigheden en management skills optimaal kan ontwikkelen. Deze combinatie maakt het Young Executive-programma de perfecte keuze voor mij”, aldus Janssen.

Net als Mara Janssen is ook Tycho ten Brink als Young executive begonnen bij Boer & Croon. Ten Brink, die afgelopen jaar een master in Beleid, Communicatie & Organisatie afrondde aan de VU Amsterdam, maakt al tijdens zijn opleiding kennis met het adviesvak. Als Consultant en teamleider werkte hij voor het Utrechtse kantoor van SOLVE Consulting, een landelijk studentenadviesbureau, dat op vrijwillige basis advies levert aan ondernemingen die sociale impact willen maken. Als teamleider was Ten Brink binnen SOLVE verantwoordelijk voor het contact met de klant en het bestuur van SOLVE en het aansturen van het projectteam. Ten Brink werkte verder enkele jaren als instructeur bij Outing Holland, een bedrijf dat trainingen en procesbegeleiding aanbiedt op het gebied van samenwerking, communicatie verandering en leiderschap.

“Ik was op zoek naar een functie met afwisselend werk, uitdaging, aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en ‘iets met mensen’. Hele mooie containerbegrippen, wat eerlijk gezegd niet de ideale uitgangspositie was om mijn zoektocht te starten, maar waarvan ik wel durf te zeggen dat ik ze bij Boer & Croon gevonden heb. Je wordt constant uitgedaagd om buiten je comfort zone te stappen en krijgt direct veel verantwoordelijkheid bij je opdrachtgever. Zo zit ik op het moment bij een farmaceutische groothandel die problemen ondervindt met de implementatie van een nieuw systeem: totaal buiten mijn kennisgebied, en juist daarom enorm leerzaam!”

In februari startten vijf nieuwe Young Executives bij Boer & Croon.

* Binnen het YEM-programma voeren deelnemers gedurende drie jaar verschillende opdrachten uit voor verscheidene opdrachtgevers. Naast de werkervaring die de YEM-deelnemers opdoen rondom de domeinen management, consultancy en projectmanagement, krijgen ze een uitgebreid ontwikkelprogramma gepresenteerd. Dit programma bestaat onder meer uit intensieve coaching door ervaren adviseurs, een trainingsprogramma, events en veel kennisdeling met collega’s.