Vijf nieuwe Young Executives bij Boer & Croon Management

01 februari 2018 Consultancy.nl

Boer & Croon Management heeft de afgelopen maanden meerdere Young Executives toegevoegd aan de gelederen. Recent zijn gestart: Olivier van Stijn, Myrte Piersma, Sophie Kuijper, Falko de Wit en Jolien Oosting.

Olivier van Stijn
behaalde een bachelor in Arbeids- & Organisatiepsychologie en een master in Change management, beiden aan Universiteit Utrecht. Tijdens zijn opleiding liep Olivier reeds stage bij Boer & Croon
, een managementbureau uit Amsterdam gespecialiseerd in executive, search en interim management. In het kader van die stage bedacht hij samen met een data-analyse bedrijf een onderzoeksopzet, op het raakvlak van management en de inhoudelijke aspecten van data-analyse.

Verder is hij actief geweest bij SOLVE Consulting, een studentenadviesbureau dat zich richt op het adviseren van voornamelijk (sociale) ondernemingen. Daar voerde hij onder andere een impactmeting uit voor een landelijke marketingcampagne voor het UAF (landelijke stichting voor hoger opgeleide vluchtelingen). In zijn nieuwe rol zal Van Stijn, net als de overige Young Executives, gedurende drie jaar en in de rol van consultant en/of manager verschillende opdrachten uitvoeren voor diverse organisaties. Daarnaast zal hij in het zogeheten Management Development-programma zijn vaardigheden en managementtechnieken verbeteren. Ook zal hij intensieve begeleiding krijgen van senior managers uit het bedrijfsleven. 

“Een leerzame en mooie uitdaging binnen dit traject is dat je als externe vaak kritisch wordt bekeken door je tijdelijke collega’s. Zeker in complexe en roerige organisaties. Daar waar ik als Young Executive zijnde juist word ingezet. Het is voor mij een mooie uitdaging om daarom vanuit vertrouwen mensen mee te krijgen. Afwisselend vraagt dit om een zeer persoonlijke benadering of juist een uiterst rationele benadering. Een hoge mate van sensitiviteit, oprechtheid en analytisch vermogen komen daarvoor van pas om een juiste inschatting hierover te maken. De vaardigheden inzetten en verder versterken, daar gaat het om!”, aldus van Stijn. 

Olivier van Stijn en Myrte Piersma - Boer en CroonMyrte Piersma is per 1 oktober gestart als Young Executive. Na het afronden van haar bachelor in Bestuurs- en Organisatiewetenschappen volgde ze een master in Management Consulting, die ze afsloot met het schrijven van een scriptie over de invloed van cultuur op het implementatieproces van fusies en overnames in de financiële sector. Gedurende haar bachelor heeft Piersma tijdens een bestuursjaar voor Studenten Sport Amsterdam veel evenementen georganiseerd en de subsidiestructuur geoptimaliseerd. Ook werkte ze enkele jaren voor het klantcontactcenter van gemeente Haarlemmermeer, waar ze het eerste contact vormde voor gemeentezaken zoals de participatie en zorgwet, burgerzaken, vergunningen, gemeentebelasting en klachtenafhandeling.

Vanaf eind 2016 heeft Piersma – vanuit de rol van business development advisor – microfinance-organisatie Friends Help Friends Saving Group in Cambodja geholpen om groei op een duurzame manier te realiseren. Dat deed ze door de structuur van de organisatie aan te passen, diverse analyses (SWOT, groei, cashflow en scenario) uit te voeren en de organisatie te voorzien van een strategisch adviesrapport met KPI’s. Momenteel voert ze een opdracht uit bij het Isala ziekenhuis en is ze binnen een nieuw EPD-project bezig met een verandermanagement-vraagstuk.

Sophie Kuijper is per 16 oktober Young Executive bij Boer & Croon. Ze behaalde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam een bachelor in Psychologie en een master in Arbeid & Organisatiepsychologie. Kuijper combineerde haar afstuderen met vrijwilligerswerk, diverse bijbanen en een stage. Zo liep ze eerder dit jaar stage bij Peak4, waar zij betrokken was bij de ontwikkeling en uitvoering van diverse verander- en ontwikkelprogramma’s, gericht op leiderschap en cultuur, talent, team development en sustainable performance.

Ook was ze verantwoordelijk voor de acquisitie van potentiële klanten voor talentontwikkeling-programma’s. De afgelopen tweeënhalf jaar heeft Kuijper verder als Project Assistent gewerkt voor de Nederlandse Hersenbank, waar ze onder meer verantwoordelijk was voor het contact met hersendonoren en het donorbestand. Vanuit Boer & Croon wordt ze momenteel ingezet bij de Nederlandse Spoorwegen, waar ze als Interim Operational Manager fungeert. 

“De verscheidenheid aan opdrachten in combinatie met coaching en diverse trainingen bieden mij de mogelijkheid om mezelf constant uit te dagen en te ontdekken wat het beste bij mij past. Waar krijg ik dan energie van? Samenwerken met ambitieuze mensen en aanpakkers, die geen genoegen nemen met het minste en altijd op zoek zijn naar verbetering, terwijl ze de omgeving in gedachten houden. Precies om deze redenen ben ik zo blij onderdeel van Boer & Croon uit te maken en heb ik ontzettend veel zin in de komende drie jaar!”, legt Kuijper uit.Sophie Kuijper, Falko de Wit en Jolien OostingFalko de Wit werkt inmiddels ruim twee maanden als Young Executive. Na het behalen van zijn bachelor in natuurkunde aan de Universiteit Leiden, begon De Wit als analist en technicus bij de onderzoeksgroep van zijn toenmalige stagebegeleider. Zijn takenpakket bestond uit het ondersteunen van PhD-studenten met experimenten, simulaties en analyseprogramma’s. Hij rondde vervolgens ook zijn master in sociale en organisatiepsychologie af, waarbij hij een stage doorliep bij Emolife Events & Consultancy, een bedrijf dat sportevenementen organiseert voor goede doelen.

Daar was hij zijn eigen project gestart om de vrijwilligers op de sportevenementen meer te motiveren. Zo heeft hij de communicatie vanuit het bedrijf naar buiten aangepast en de belevenis van vrijwilligers op de evenementen verbeterd. Na zijn stage werd de Wit tijdelijk aangesteld bij het bedrijf om te ondersteunen als productieassistent bij verschillende evenementen. Tijdens zijn studententijd heeft hij verschillende projectmatige commissies geleid en veel ervaring opgedaan met projectmatig werken. 

In zijn nieuwe rol als Young Executive bij Boer & Croon zet hij zijn kennis en ervaring inmiddels in als Analyst Data Management Services bij NIBC Bank. In deze rol schakelt hij constant tussen IT en de business, wat hem door zijn achtergrond ook erg goed ligt. Zoals hij zelf zegt: “Als ik later groot ben, wil ik mensen helpen hun droom waarheid te laten zijn.” Boer & Croon biedt hem de kans om zichzelf verder te ontwikkelen in de functie van (interim) consultant die impact maakt. Deze ontwikkelmogelijkheden zijn voor hem cruciaal geweest om te besluiten om Young Executive te worden.

Jolien Oosting is begin deze maand van start gegaan als Young Executive. Tijdens en naast haar masteropleiding Organisational Change & Consulting aan de Erasmus Universiteit heeft ze ervaring opgedaan in het begeleiden van verbeterprojecten in de zorg en non-profit sector. Daarnaast is ze bij verscheidene verenigingen en organisaties actief geweest als bestuurslid, commissielid en vrijwilliger. Gedurende haar opleidingen was ze verder betrokken bij meerdere onderzoeksprojecten. Zo heeft ze in de eindfase van haar masteropleiding voor een Europees onderzoeksproject bij verschillende zorginstellingen onderzoek gedaan naar het effect van organisatieveranderingen op kwaliteit van arbeid. Daarbij heeft zij zich specifiek gericht op de verbetering van de organisatiestructuur van zorginstellingen.

Net als Olivier van Stijn heeft Oosting ruim een jaar gewerkt voor Solve Consulting, van waaruit ze betrokken was bij een adviesproject bij een non-profitorganisatie. Ze stuurde er een projectteam aan en was onder meer eindverantwoordelijk voor het klantcontact.


Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup