Berenschot zoekt zes studenten voor 2018 Operations Summer School

13 april 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Berenschot is op zoek naar zes studenten die willen deelnemen aan de 2018-editie van de jaarlijkse Berenschot Operations Summer School. Tijdens het jaarlijkse, vierweekse opleidingstraject doen deelnemende studenten waardevolle hands-on ervaring op in thema’s als procesmanagement, operations en lean, met daarbij een focus op de maakindustrie. Na afronding van het traject ontvangen deelnemers een Lean Yellow Belt.

Na twee eerdere geslaagde edities in 2016 en 2017, organiseert Berenschot dit jaar wederom een Operations Summer School. Opgericht in 1938 en met meer dan 350 consultants in dienst, is Berenschot een van de oudste adviesbureaus van ons land, die aan de wieg van de Nederlandse adviesbranche heeft gestaan. Berenschot heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een bedrijf met een breed portfolio aan expertisen en diensten. Een van de sectoren waarin het regelmatig opdrachten uitvoert, is de maak- en MRO-industrie (Maintenance, Repair & Overhaul).

Berenschot Operations Summer School

Met het jaarlijkse opleidingstraject Operations Summer School wil het organisatieadviesbureau haar ruime expertise in vakgebieden als Strategy, Innovation, Energy, Procesmanagement en Operational Excellence delen met academische talenten. In het bijzonder laat Berenschot deze jonge talenten zich inzetten binnen de bovengenoemde sector. In vier weken tijd voeren de deelnemers in een team van zes studenten – en in samenwerking met Berenschot-adviseurs – een onderzoek uit naar het verbeteren van bedrijfsprocessen in de maak- en MRO-industrieën en doen ze innovatieve aanbevelingen met betrekking tot energie en duurzaamheid. Daarbij beantwoorden ze niet alleen de onderzoeksvraag, maar voeren ze ook daadwerkelijk een opdracht uit bij een van de opdrachtgevers van Berenschot.

Studenten doen ervaring op in procesmanagement, operations en lean tijdens Operations Summer School 2018

Het opleidingstraject, dat deze editie van 9 juli t/m 3 augustus in Utrecht zal plaatsvinden, is uitsluitend bedoeld voor eind bachelor/begin masterstudenten met een bedrijfskundige of technische achtergrond en affiniteit voor de maak- en onderhoudsindustrie. Voor deze deelnemende academische talenten vormt het jaarlijkse evenement een uitgelezen kans om kennis te maken met het adviesvak. Daarnaast krijgen de studenten de kans zich te bewegen op het snijvlak van techniek en bedrijfskunde en ruime ervaring op te doen rondom verschillende aanverwante vakgebieden, waaronder lean, operations en procesmanagement. Na afronding van het curriculum ontvangen de young professionals bovendien een Yellow Belt Lean.

Training en praktijkervaring

De Summerschool zal afgetrapt worden met een stoomcursus op het gebied van operations. De studenten volgen diverse inhoudelijke trainingen en krijgen handvatten aangereikt voor de weken die volgen. Daarnaast worden de jonge talenten geschoold in hun adviesvaardigheden, die ze een week later al in de praktijk kunnen brengen bij een klant van Berenschot. In tweetallen wordt bij opdrachtgevers vervolgens – begeleid door een adviseur van Berenschot – zelfstandig gewerkt aan een opdracht. Concreet betekent dit dat de deelnemers in de eerste week een intake doorlopen en een plan van aanpak ontwikkelen, in de tweede week metingen uitvoeren, in week drie vervolgens een analyse doorvoeren en in de laatste week een rapport opstellen en de bevindingen presenteren. De studenten brengen gedurende de vier weken circa drie dagen per week door op locatie bij de klanten en twee dagen op het Berenschot-kantoor in Utrecht.

Ambitieuze studenten die willen deelnemen aan de Operations Summer School van Berenschot kunnen hun CV en motivatie – vóór 15 mei – inzenden. Op 30 mei volgt een interview met een Berenschot Consultant. Op vier juni krijgen alle kandidaten te horen of ze voor deelname aan de Summer School zijn geselecteerd.