Arnoud Taminiau van ABN AMRO is Young Sourcing Professional 2018

10 april 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Tijdens het Dutch Sourcing Event 2018 is Arnoud Taminiau, Procurement Consultant bij ABN AMRO, verkozen tot Young Sourcing Professional 2018.

Jaarlijks host Quint Wellington Redwood (Quint) in samenwerking met Whitelane Research het Dutch Sourcing Event, volgens de organisatoren het grootste ‘buyer-only’ sourcing event van Nederland. Tijdens het jaarlijkse event reikt Quint, inclusief zijn trainingspraktijk Quint Academy, elk jaar traditiegetrouw de ‘Young Sourcing Professional of the Year’-award uit.

Doelstelling van de prijs is de meest veelbelovende sourcing professionals jonger dan 35 in het zonnetje te zetten. De kandidaten komen voort uit het eigen Young Sourcing Professional (YSP) programma van Quint en worden genomineerd door opdrachtgevers van het managementadviesbureau uit Amstelveen. Het YSP programma biedt young professionals een podium, inspiratie, passie, vak-inzichten en uitdaging, waarbij ze begeleid worden door ervaren sourcing professionals. Naast de prestigieuze titel, maken de geselecteerde kandidaten bovendien kans op een jaar lang gratis zakelijke coaching.

“Het is de missie van Quint om het sourcingvak op een steeds hoger plan te brengen. Daartoe investeren wij in jonge gepassioneerde en gedreven professionals, ook buiten de eigen organisatie. Doel is om de sourcingexperts of -managers van morgen te vinden en uit te dagen”, benadrukt Alex van den Bergh, Global Sourcing Advisory Lead bij Quint, het belang van het YSP-programma.

Arnoud Taminiau van ABN AMRO is Young Sourcing Professional 2018Dit jaar streden weer enkele tientallen kandidaten om de titel van Young Sourcing Professional. Iedere kandidaat is actief in de samenwerking tussen IT, Business en (externe) partners of leveranciers. Zij werken binnen IT-afdelingen, Inkoop/Procurement, Sourcing, Demand Management, Contract- of Leveranciersmanagement of Operations en hebben de ambitie om hun organisatie op een hoger plan te brengen.

Arnoud Taminiau

Na een spannende finaleronde is uiteindelijk Arnoud Taminiau verkozen tot Young Sourcing Professional 2018. Sinds 2009 is hij werkzaam bij ABN AMRO, waar hij als Management Trainee begon, vervolgens enkele jaren werkte als Relationship Manager (TMT) en vanaf 2014 de rol van Procurement Consultant (IT & Operations) vervult. Tijdens het Dutch Sourcing Event gaf Taminiau een presentatie over het inzetten van de blockchain en smart contracts in de relatie tussen afnemer en leverancier. Van den Bergh spreekt van een “fantastische pitch” en “excellente presentatie”, maar prijst ook een andere kandidaat, Emiel Korteweg (Hogeschool Utrecht), voor zijn “boeiende en geestige pitch” ‘Leveranciers zijn ook maar mensen’.

Het komende jaar mag Taminiau de titel Young Sourcing Professional 2018 dragen, waarmee hij de winnaar opvolgt van vorig jaar, Rowan Preesman. Destijds was Preesman actief als Service Management Officer bij ABN AMRO en sinds februari van dit jaar is hij bij ABN AMRO Clearing Bank aangesteld als Product Manager Big Data. In 2016 werd de verkiezing gewonnen door Lesley Kaziow.