Anderson MacGyver versterkt team met drie nieuwe adviseurs

09 april 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau Anderson MacGyver heeft drie nieuwe professionals aangetrokken die deze en volgende maand zullen starten: Peter van Steene, Sander Spanjaard en Crystal Reijnen.

Peter van Steene is een ervaren professional met jarenlange expertise in business consulting en verandermanagement, met een focus op de energiesector. Hij werkte de afgelopen ruim tien jaar bij Essent, waarvan de laatste ruim anderhalf jaar als Senior IT Business Analyst. In die rol hield hij zich bezig met uiteenlopende businessanalyses en consultancyopdrachten. Als Lead Business Analyst voor het complianceprogramma van het energieconcern, gaf hij leiding aan tien complianceprojecten, uitgevoerd door zes teams. Ook verzorgde hij intern workshops voor portfolioplanning, het opstellen van business IT routekaarten, het ontwerpen van productreleases en het creëren van oplossingen voor specifieke releases.

In de drie jaren daarvoor was hij als Content Lead onder meer verantwoordelijk voor de implementatie van een nieuw IT delivery-model gebaseerd op het Scaled Agile framework (SAFe). Daarvoor is hij zo'n vier jaar als Application Consultant actief geweest, na zijn loopbaan bij Essent ze zijn begonnen met het doorlopen van een IT traineeship. Van Steene behaalde een master in Industrial Engineering & Management aan de TU Eindhoven. 

Per 1 april is Van Steene een nieuwe uitdaging aangegaan bij Anderson MacGyver, een adviesbureau dat zich vooral richt op het snijvlak tussen business en IT en gespecialiseerd is in digitale transformaties, projectmanagement en strategie-executie. 

Anderson MacGyver versterkt team met drie nieuwe adviseurs

Ook Crystal Reijnen is bij Anderson MacGyver gestart, na eerder haar afstudeeropdracht te hebben afgerond bij het adviesbureau. Tijdens haar opleiding aan de Universiteit Utrecht (UU) werkte Reijnen onder andere als studentassistent en was ze bestuurlijk actief bij de UU en de Utrechtse studievereniging voor Informatiekunde. In het kader van de master Business Informatics deed ze onderzoek naar methoden voor het ontwikkelen van een digitale strategie en nam ze het Operating Model Canvas onder de loep. De uitkomst van haar onderzoek leverde een belangrijke bijdrage aan de doorontwikkeling van deze specifieke methode die Anderson MacGyver hanteert bij het ontwikkelen van digitale strategieën voor zijn klanten.

Sander Spanjaard zal per 1 mei starten. De afgelopen jaren heeft Spanjaard verschillende organisaties geholpen op het gebied van onder meer digitale klantervaringen, procesautomatisering, IP-oplossingen en best practices. Die ervaring deed hij de afgelopen zeven jaar op bij ICT-dienstverlener CGI. De afgelopen jaren heeft hij als Project Manager en Senior Consultant mogen bijdragen aan opdrachten rondom digitale transformaties, de strategie en implementatie van klantgerichte oplossingen en agile en ‘enabling’-technologieën.

Concrete projecten vormden onder meer de ontwikkeling van een interne chatbot voor werknemers van ABN AMRO, een blockchain-prototype voor de transport- en logistieke sector, een mobiele spraakoplossing voor ING en een groot (digitaal) veranderprogramma bij de Nationale Politie. Tussen 2013 en 2015 vervulde Spanjaard zo'n twee jaar de rol van Team Lead, waarin hij verantwoordelijk was voor de declarabiliteit en persoonlijke ontwikkeling van een team van Business Intelligence-consultants en projectmanagers. Voor zijn tijd bij CGI, werkte Spanjaard enkele jaren bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), eerst twee jaar als Project Advisor Innovation en later als Teamcoördinator.

Anderson MacGyver bestaat dit jaar vijf jaar en heeft de afgelopen jaren een sterke groei weten door te maken. Sinds de verhuizing afgelopen jaar naar een nieuw kantoor in IJsselstein, breidde Anderson MacGyver het team al diverse malen uit met nieuwe adviseurs. Zo trok het adviesbureau eind 2017 Joachim Vandecasteele aan, die als voormalig CTO van Coolprofs werd aangesteld in de rol van Senior Consultant. En in februari van dit jaar startten drie nieuwe adviseurs bij Anderson MacGyver: Robbert Petterson, Joost Doesburg en Suzanne Louis. Met de komst van Van de Steene, Reijnen en Spanjaard telt het team van Anderson MacGyver nu ongeveer dertig professionals.

In een reactie op de komst van de drie nieuwe adviseurs, geeft Rik Bijmholt, mede-oprichter en directeur van Anderson MacGyver, aan: “Weer drie nieuwe gepassioneerde collega’s die samen met ons in teamverband een bijdrage gaan leveren om onze klanten te ondersteunen bij hun digitale transformatie”.