Robbert Petterson, Joost Doesburg en Suzanne Louis naar Anderson MacGyver

12 februari 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Anderson MacGyver heeft drie nieuwe adviseurs toegevoegd aan het team: Robert Petterson, Joost Doesburg en Suzanne Louis. Door de versterking groeit het team van Anderson MacGyver naar meer dan 25 professionals.

Robbert Petterson is een ervaren servicemanagement consultant, projectmanager en trainer. Petterson kan bogen op uitgebreide expertise binnen IT-organisaties in het gezamenlijk opzetten en verbeteren van dienstverleningsprocessen. In 2005 behaalde hij een master in Psychologie aan Universiteit Utrecht, waarna hij zijn loopbaan startte bij TOPdesk als Implementation Consultant. Voor zijn aanstelling bij Anderson MacGyver is Petterson in verschillende rollen werkzaam geweest bij het software- en consultancybedrijf, waaronder als Process Consultant, Trainer & Coach en Project Manager. Vanaf 2013 richtte hij zich binnen TOPdesk op transition consultancy, waarbij hij zich toelegde op de effecten van implementaties van nieuwe processen en systemen op de eigen werknemers. Onder meer met coaching en workshops zorgde hij onder medewerkers voor de benodigde commitment bij deze transities.

De afgelopen drie jaar vervulde Petterson een meer commerciële rol, waarbij hij ten aanzien van service management samen met opdrachtgevers strategische visies en bijbehorende routekaarten ontwikkelde. In 2017 rondde Petterson ook een master Bedrijfskunde (met een specialisatie in Innovation & Entrepreneurship, Management of Change) af aan de Rotterdam School of Management (RSM), Erasmus University, waarmee hij geldt als een expert in verandermanagement en procesmanagement. Binnen Anderson MacGyver
, een adviesbureau dat zich richt op digitale transformatie, is Petterson aangesteld als adviseur.

Robbert Petterson, Joost Doesburg en Suzanne Louis naar Anderson MacGyverJoost Doesburg, bij Anderson MacGyver aangesteld als adviseur, heeft de afgelopen jaren consultancy-ervaring opgedaan in verschillende rollen. De afgelopen ruim vijf jaar was hij werkzaam als Consultant bij Vellekoop & Meesters Informationmanagement. Als business analist, information analist en projectmanager werkte Doesburg aan uiteenlopende projecten voor onder meer Staatsbosbeheer, het NVWA en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Alvorens hij zijn loopbaan startte, behaalde Doesburg aan de Rijksuniversiteit Groningen een master in Industrial Engineering & Management. Gedurende zijn opleiding was hij bovendien actief als assistent docent voor verschillende vakken, waaronder een gericht op informatiesystemen. Ook was hij bijna zes jaar als assistent-docent werkzaam voor Stichting Studiebegeleiding Leiden.

Suzanne Louis behaalde afgelopen jaar een master in Business Information Management aan de Rotterdam School of Management (RSM), Erasmus University. Voor haar opleiding schreef ze een scriptie over data governance en richtte ze zich op het snijvlak van strategie en beleid rondom datakwaliteit. Louis beschikt over sterke analytische vaardigheden en heeft ervaring opgedaan in het opzetten en begeleiden van uiteenlopende IT-projecten en efficiëntieverbeteringstrajecten. Die vaardigheden ontwikkelde ze onder andere in de rol van management assistent bij MYOMY do goods en als Studiemanager bij SlimStuderen. Onlangs besloot Louis haar affiniteit met strategie, IT en het oplossen van complexe vraagstukken verder vorm te geven in haar nieuwe uitdaging bij Anderson MacGyver, waar ze als adviseur aan de slag is gegaan.

Met de komst van de drie nieuwe aanwinsten blijft het adviesbureau
 zijn groei van de afgelopen jaren voortzetten en telt het bureau inmiddels 26 professionals. Eind 2017 werd het team reeds versterkt met de komst van voormalig KPMG business consultant en CoolProfs CTO Joachim Vandecasteele en werden Lisa Folkertsma en Bas Maessen toegevoegd aan de gelederen. In een reactie op de start van Petterson, Doesburg en Louis, zegt Rik Bijmholt, directeur bij Anderson MacGyver: “Ik ben er trots op dat Anderson MacGyver zich blijft versterken met authentieke en gepassioneerde adviseurs om ons groeiend aantal klanten bij te blijven staan bij hun transformatie naar een digitale toekomst.”