SparkOptimus trekt nieuwe (Junior) Associates aan

23 maart 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

SparkOptimus is de laatste jaren sterk gegroeid en in 2018 lijkt hier vooralsnog geen einde aan te komen. De afgelopen weken hebben drie professionals hun weg gevonden naar de specialist in digitale consulting. Wiemer van der Veur en Selçuk Değer hebben zich aangesloten als Associate Consultant, terwijl Steven Leest is gestart als Junior Associate.

Wiemer van der Veur

Wiemer van der Veur heeft zich in zijn loopbaan veelvuldig bewogen op het raakvlak tussen analyse en technologie. Tijdens zijn studie Toegepaste Natuurkunde, die hij voltooide aan de Universiteit Twente, deed hij onderzoek aan het CERN, thuis van de Large Hadron Collider -deeltjesversneller – ’s werelds grootse door mensen gemaakte apparaat. Hiermee zocht en vond het CERN het befaamde higgsboson deeltje, een elementair deeltje dat onmisbaar is in het standaardmodel van de deeltjesfysica.

Ook daarna bleef Van der Veurs voorliefde voor het oplossen van analytische problemen als rode draad door zijn carrière lopen. Bij OC&C Nederland (inmiddels EY-Parthenon), waar hij zo’n vier jaar werkte, was hij actief in verscheidene projecten binnen sectoren als media, travel, FMCG en energie. Daarna werkte hij een kleine drie jaar voor Sandvik Mining and Rock Technologies, waar hij een nieuwe prijsstrategie ontwikkelde.

Onlangs maakte Van der Veur de overstap naar SparkOptimus waar, zo geef het bureau aan, hij zeer goed uit de voeten kan met zijn combinatie van interesses en kwaliteiten: “Op zoek naar een plaats waar hij analyse en technologie perfect kon samenbrengen, onderscheidde hij SparkOptimus als een uitgelezen kans.” De nieuwe Associate lijkt zelf ook erg blij te zijn met zijn nieuwe werkgever: “Bij SparkOptimus geniet ik er enorm van bedrijven te helpen nieuwe strategieën te ontwikkelen en zich zo te organiseren dat ze het potentieel van technologieën volledig kunnen benutten.”

SparkOptimus trekt nieuwe (Junior) Associates aan

Selçuk Değer

Ook Selçuk Değer is gestart als Associate. Değer is volgens SparkOptimus zeer ondernemend ingesteld: “Hij voelt zich het meest thuis in snel ontwikkelende bedrijfsomgevingen, hier neemt hij graag het voortouw in het ontplooien van positieve initiatieven.” Mede dankzij deze mentaliteit woonde hij al in meer dan tien landen. Voordat hij zich bij het bureau aansloot, was hij een jaar actief vanuit Afrika, waar hij als Expansion Manager hielp bij het uitbreiden van reisorganisatie Charlie’s Travels. Met zijn hulp groeide de onderneming van een eenmanszaak tot een team met twintig medewerkers.

Voor die tijd was Değer zo’n drie jaar in dienst bij Rocket Internet, een bedrijf dat zich richt op het investeren in en laten groeien van internetbedrijven. Hier vervulde hij in Zuidoost-Azië diverse leidinggevende posities, waarbij hij meerdere ondernemingen op poten zette. Hierbij kon hij onder meer putten uit de kennis die hij opdeed in zijn masters Corporate Social Responsibility en International Management/CEMS, die hij voltooide aan de Rotterdam School of Management, waar hij ook zijn bachelor International Business Administration volgde.

Nu hij deel uitmaakt van SparkOptimus, wenst hij volgens het bureau “een schakel te vormen in vernieuwende projecten die, met de inzet van digitale technologieën en technieken, een positieve kentering teweegbrengen”. Değer voegt daaraan toe: “Het proces van groei, verbetering en ontwikkeling maakt mij erg enthousiast en geeft me energie. Bij SparkOptimus heb ik het geluk elke dag met deze thema’s bezig te zijn en een positieve impact te hebben op de bedrijven en klanten van onze opdrachtgevers.”

Steven Leest

Steven Leest is bij SparkOptimus werkzaam als Junior Associate. Leest: “Elke dag krijg ik de kans om met klanten te werken aan het realiseren van groei, te leren van collega’s en de impact van nieuwe technologieën te ervaren. Ik voel me echt gelukkig!” Net als Van der Veur, doorliep Leest zijn opleiding aan de TU Delft. Hier behaalde hij in 2017 zijn master in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. In het kader van zijn studie liep hij stage binnen het prestigieuze Future Projects Office van Airbus, waar hij theorie kon vertalen naar innovatieve technologische toepassingen.

Gedurende zijn studie zette hij zich ook in voor De Kleine Consultant, een non-profit strategieconsultancy gerund door studenten. Hier was hij eerst zelf consultant en maakte hij later ook deel uit van het nationale bestuur. Het was hier dat Leest zijn interesse ontdekte voor het adviesvak. Dit leidde tot zijn eerste kennismaking met zijn huidige werkgever: “Een stage bij SparkOptimus was voor hem het logische vervolg, aangezien hij hier de perfecte combinatie tussen strategie, innovatieve technologieën, en klantgericht denken vond in een inspirerende omgeving”, aldus het adviesbureau.

Eind vorig jaar sloten al vijf nieuwe associates zich aan bij SparkOptimus. De afgelopen vijf jaar wist de digitale specialist – in 2010 opgericht door een groep voormalige McKinsey & Company adviseurs – indrukwekkende groeicijfers te laten zien, door ieder jaar met meer dan 70% in omvang toe te nemen. De afgelopen jaren heeft het adviesbureau projecten uitgevoerd voor onder andere Shell, IKEA, ING, eBay, Bol.com, Heineken en Independer.