Steven Leest over zijn stage bij consultancybureau SparkOptimus

12 mei 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In de zomer van 2016 liep Steven Leest stage bij SparkOptimus. Vier vragen aan Leest over zijn tijd en werkzaamheden bij het consultancybureau. 

Vertel eens iets over jezelf?

Mijn naam is Steven, ik studeer lucht- en ruimtevaarttechniek in Delft en afgelopen zomer heb ik bij SparkOptimus stage gelopen als Associate Intern.

Waarom een stage bij SparkOptimus?

Ik heb specifiek voor SparkOptimus gekozen vanwege de, hele leuke, niche van digitale groei en het feit dat het nog een beginnend bedrijf is, dat groeit. Een mooi groeiend bedrijf biedt enorme kansen en dat geeft toch een beetje het startupgevoel. Dat vind ik twee unieke eigenschappen die ik bij SparkOptimus terug heb gevonden.

Steven Leest - SparkOptimus

Waar heb je aan gewerkt?

Ik heb tijdens mijn stageperiode aan twee projecten mogen werken. Eentje was voor een retailer en eentje was voor een grote scheepsbouwer. Twee totaal verschillende bedrijven. Het eerste project dat ik heb gedaan was voor de scheepsbouwer, waarin wij ons vooral moesten richten op de service die de scheepsbouwer aan zijn schepen zou verlenen. Ik heb hierbij een analyse gedaan helemaal op basis van hun data. Zij hebben een enorme lijst met transactiegegevens aangeleverd en daar heb ik een aantal inzichten uit verworven. Het was heel erg gaaf om dit te doen - je begint met een hele grote overkoepelende vraag, en het is dan nog heel vaag, dus je gaat verder concretiseren. Vervolgens ga je meer analyses doen en dan wordt het echt enorm concreet. Uiteindelijk bindt je alle eindjes aan elkaar en maak je er een prachtige presentatie van. Dat vond ik heel leuk om te doen. 

Wat vind je van SparkOptimus?

Ik ben stage gaan lopen bij SparkOptimus vanwege twee redenen. Ik wilde ten eerste weten: wil ik consultant worden? En ten tweede: wil ik dat bij SparkOptimus worden? De eerste vraag had ik al more-or-less beantwoord voordat ik mijn stage ging lopen. Tijdens mijn stage had ik vrijwel direct een klik met mijn projectteam en iedereen daaromheen. Ook inhoudelijk waren de projecten heel erg leuk. Door de open cultuur leer je in no-time iedereen hier op kantoor kennen. Het maakt niet uit wat de functie van iemand is - of het nou een partner of ook een stagiair is, dat doet er niet toe. Je zit allemaal helemaal naast elkaar. Daarnaast heb je borrels elke vrijdag en ook een keer in de maand een grote borrel, waar we bijvoorbeeld afgelopen zomer zijn gaan varen en we een pokeravond hebben gehad. Dat vond ik wel echt de kers op de taart.

Bekijk het volledige interview met Steven Leest op YouTube.