Nieuwe Partner, Associate en Junior Associates voor SparkOptimus

29 december 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

SparkOptimus heeft vijf nieuwe professionals aangetrokken: Thijs Vermaat is aangesteld als Partner, terwijl Alexandra Tobi zich als Associate heeft aangesloten en Vivian Schobben, Maarten Steinfort en Amy Tuk zijn begonnen als Junior Associates.

Sinds de oprichting in 2010 richt SparkOptimus, een specialist in digitale consulting, zich op onderwerpen op het snijvlak van strategie, sales & marketing en digitalisering. De afgelopen jaren heeft SparkOptimus een snelle groei doorgemaakt – in 2016 verdubbelde het bureau in omvang en ook dit jaar boekt het Amsterdamse advieskantoor sterke groei. Om aan de stijgende vraag te voldoen is het team de afgelopen maanden met vijf nieuwe collega’s uitgebreid.

Thijs Vermaat is aangesteld als Partner bij SparkOptimus. Zijn focus ligt op het doen van digitale transformaties en verandertrajecten in het bijzonder binnen operationele omgevingen. Eerder werkte hij bij strategisch consultancykantoor McKinsey & Company, waar hij in de rol van Associate Partner adviseerde op het gebied van digital, restructuring en transformatie diensten. Daarvoor werkte hij voor Post NL als operationeel manager van een sorteercentrum en als Master Black Belt Lean Six Sigma en bij IBIS UvA als senior consultant. Vermaat heeft een doctorsgraad in de wiskunde en behaalde twee masters, in Econometrie en Statistiek.

Alexandra Tobi, in november aangesteld als Associate, heeft volgens het consultancybureau een passie voor digitale innovaties als een drijvende kracht bij veranderprocessen.” Haar achtergrond ligt in private equity, strategie en ondernemerschap. De afgelopen jaren werkte ze op meerdere plekken in het Midden Oosten en Afrika aan telecomprojecten voor het investeringsfonds Mubalda in Abu Dhabi, en aan zorgprojecten voor een regionaal familiebedrijf. Daarnaast heeft ze een eigen B2B kunstuitleenbedrijf in Dubai op gezet en geleid. Tobi behaalde een Master in Business Administration aan de École Supérieure des Science Économiques et Commerciales Paris in combinatie met Queen’s University Canada en een Bachelor of Science in International Business Administration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Thijs Vermaat, Alexandra Tobi, Vivian Schobben, Maarten Steinfort en Amy Tuk

Amy Tuk behaalde een Master in Management aan RSM Erasmus Universiteit, na eerder een Bachelor in rechten te hebben afgerond aan het Utrecht Law College. Ook studeerde ze een semester aan het MBA programma van de Ross School of Business in Michigan, VS en volgde een afstudeerstage bij Deloitte Innovatie. Tijdens deze stage raakte zij gefascineerd door de impact van nieuwe technologieën. Haar enthousiasme voor consulting werd vervolgens gewekt bij studentenadviesbureau De Kleine Consultant. SparkOptimus bood Tuk de kans om deze twee interesses te combineren en heeft haar sinds september aangesteld als Junior Associate.

Maarten Steinfort, in september gestart als Junior Associate, studeerde af in Information Architecture aan de Technische Universiteit Delft en behaalde daarvoor de bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens zijn studententijd richtte hij de startup Almanapp op, bekleedde voltijd functies in verschillende studentencommissies. Voor hij bij SparkOptimus kwam werken deed hij zijn afstudeerstage bij de IT Advisory praktijk van KPMG en werkte hij met elektronische patiëntendossiers in het UMC Utrecht. 

Vivianne Schobben behaalde een Bachelor Econometrie & Operations Research aan Maastricht University en vervolgens een Master aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Haar afstudeerstage rondde ze af bij VU Medisch Centrum. Als Consultant Decision Support bij KLM Royal Dutch Airlines, was Schobben verantwoordelijk voor het ontwikkelen, verbeteren en onderhouden van verschillende tools voor de Network Planning & Scheduling afdeling. Haar overstap naar SparkOptimus was ingegeven door zowel haar interesse in digital strategy als het vooruitzicht van een steile leercurve en uitdagende projecten. 

Naast de vijf aanstellingen heeft SparkOptimus ook een interne promotie doorgevoerd: Senior Manager Joris Koning is benoemd tot Partner. Hij startte in 2013 bij SparkOptimus als Consultant en richt zich met name op digitaliseringsvraagstukken bij retailers en industriële spelers in Nederland.

Gerelateerd: SparkOptimus: een powerhouse in Digital transformation (interview met Partner Alexandra Jankovich en Tom Voskes).