Snelgroeiend SparkOptimus zoekt senior digitale consultants

19 april 2016 Consultancy.nl

Digitaal consultancybureau SparkOptimus heeft de afgelopen maanden een sterke groei doorgemaakt, waardoor het team inmiddels meer dan 45 professionals telt. Tom Voskes, medeoprichter van SparkOptimus, geeft in gesprek met Consultancy.nl inzicht in de expertise van het advieskantoor en in het geheim achter het succes. “Digitalisering verstoort complete markten. Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag zijn we op zoek naar verschillende nieuwe digitale topconsultants!”, aldus Voskes.

SparkOptimus ontstond in 2010 uit een fusie van twee boutique advieskantoren, Spark & Co en Optimus Marketing. Managing Directors van de twee kantoren, Alexandra Jankovich en Tom Voskes – beide voormalig McKinsey & Company consultants – werden de partners van het nieuwe bureau. Vanuit hartje Amsterdam (SparkOptimus nam zijn intrek in een oud transformatorhuis) bleek SparkOptimus een niche te hebben gevonden: digital. Vanaf het begin richt het consultancykantoor zich op onderwerpen rondom het snijvlak van strategie, online, sales & marketing en digitalisering.

De afgelopen jaren maakte SparkOptimus, gestuwd door de vraagexplosie naar digitale consultancydiensten, een snelle groei door. Telde het consultancybureau zo’n twee jaar geleden nog circa twintig medewerkers, zo werken er momenteel bijna vijftig professionals. En ook voor de komende twaalf maanden voorziet het bureau een verdere groei. “Om de groei in opdrachten bij te kunnen benen zijn we op zoek naar nieuwe topconsultants”, zegt Tom Voskes, medeoprichter van het advieskantoor, tegenover Consultancy.nl.

Met het oog op de positionering van het consultancybureau, geeft Voskes aan dat SparkOptimus zich kan meten met de grote strategie advieskantoren in de markt, zoals McKinsey & Company, Bain & Company, The Boston Consulting Group (BCG) en Strategy&. Zo werd SparkOptimus in 2014 door Nederlandse managers geschaard onder de vijf beste strategiebureaus van het land, volgens Voskes een bewijs van de “kwalitatief hoogwaardige diensten”, die SparkOptimus levert. Een groot gedeelte van de werkzame consultants is zelf afkomstig van een van de strategiekantoren, die vaak fungeren als een populaire pool voor nieuw consultancytalent.

Gevraagd naar waarom topconsultants, zowel jonge als ervaren professionals, SparkOptimus zouden moeten verkiezen boven traditionele concurrenten, wijst Voskes op een aantal factoren. “Onze standaarden zijn hoog, maar dat combineren we met een ‘jong en fris karakter’, dat een unieke cultuur creëert die het beste pakt uit twee werelden – strategy consulting en creative & digital”, aldus Voskes. Vervolgens wijst hij op de work-life balance binnen het bedrijf. In tegenstelling tot het werken bij McKinsey, waar het in Voskes woorden “geaccepteerd werd dat je in de eerste tien jaar veel te hard moest werken, ook tot het niveau waarbij het eigenlijk onproductief is”, richt SparkOptimus zich volgens de partner op een gezonde balans tussen werken en leven. “Wat ik niet leuk vond uit mijn eerdere loopbaan is het harde werken. En we deden ook saai werk of nodeloze iteraties. Alexandra, met wie ik dit bureau heb opgezet, en ik zeiden: dat willen we niet.”

Met die gedachte in het achterhoofd geven Voskes en Jankovich aan dat SparkOtimus veel tijd en moeite investeert om er voor te zorgen dat consultants op een prettige manier hun werk met een gezond sociaal leven kunnen combineren. “Af en toe heb je een uitschieter, bij een deadline. Maar als ik om zes uur in de sportschool wil staan, dan kan dat. Het is meer wát je doet dan wannéér je iets doet. Als je maar zorgt dat je het op tijd af hebt”, zegt Marijke van Ark, die zich in het najaar van 2014 aansloot bij SparkOptimus. Onderdeel van het beleid is ook dat work-life onderdeel uitmaakt van loopbaanontwikkelingsplannen, het bespreekbaar maken van privé-prioriteiten en een coachingsmechanisme dat de balans monitort.

Een derde factor die Voskes noemt is de autonomie en ruimte die SparkOptimus zijn professionals biedt. “Consultants zullen moeten leren veel meer een collaboratieve omgeving te laten ontstaan, in plaats van militaire controle te willen houden. Dat geldt zowel voor de klant als voor de eigen werknemers.” Daarom richt SparkOptimus zich meer op vrijheid en persoonlijke ontwikkeling zoals de consultant dat graag ziet. Hij geeft een voorbeeld: “Het is veel minder een tienjarenplan en meer een tweejarenplan. Het draait meer om bevlogenheid, leuk werk hebben en je eigen ontwikkeling maximaal stimuleren.”

Net zoals de grotere strategiebureaus, werkt ook SparkOptimus vooral voor grote corporate organisaties en hoewel consultancykantoren hun cliënten doorgaans niet prijsgeven, is het algemeen bekend dat SparkOptimus spelers als Ahold, de Bijenkorf, IKEA en Unilever, maar ook pure digitale partijen als Bol.com en eBay, tot zijn klantenkring mag rekenen.

“Binnen vrijwel elke sector zien we de marktverstorende impact die digitalisering heeft op onder meer groei en uitbreiding van organisaties, customer experience, of op het gebied van kostenbesparing en efficiency”, zegt Voskes. Maar zoals zo vaak het geval bij nieuwe ontwikkelingen, worstelen bestuurders en managers met het opstellen van de juiste strategieën, en bovendien met de uitvoering daarvan. “Wij zijn gespecialiseerd in het vormgeven van innovatieve businessmodellen en digitale transformaties. Daarnaast ondersteunen we klanten bij het overgaan tot actie”, licht hij toe.

Voor dit soort vraagstukken zet SparkOptimus meestal teams in met multidisciplinaire skillsets, en kiest het bureau bij projecten voor een mix van zowel zeer ervaren professionals als ondersteunende consultants en analisten. De komende maanden zet SparkOptimus in op het verder uitbreiden van zijn team van consultants, waarbij de focus vooral ligt op het senior gedeelte van de consultancyarbeidsmarkt. “We zijn hard op zoek naar nieuwe topconsultants met tenminste drie jaar relevante werkervaring in management consultancy en/of digitale strategieën”, besluit Voskes. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen bij de diverse openstaande vacatures van SparkOptimus.

Nieuws

Meer nieuws over