Deloitte Consulting neemt Nederlandse supply chain specialist AEPEX over

07 maart 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De adviestak van Deloitte heeft AEPEX Business Consultants overgenomen. Het 60-koppige team team van AEPEX, dat gevestigd is in Gorinchem, is per 1 maart geïntegreerd binnen de SAP- en Supply Chain-praktijken van Deloitte Consulting.

“AEPEX vormt een prachtige versterking van onze consulting business. Met deze overname geven we verder inhoud aan de groeistrategie van Deloitte”, aldus Peter Bommel, CEO van Deloitte Nederland.

Sinds de oprichting in 1997 richt AEPEX zich specifiek op het implementeren van supply chain management en logistieke oplossingen en systemen. Het bedrijf – dat wordt geleid door managing partners Ger Lanjouw, Maarten van Roessel, Marco Boon en Wouter van der Veen, die AEPEX samen oprichtten na eerder werkzaam te zijn geweest bij Andersen Consulting* – specialiseert zich in oplossingen van SAP en Reflex.

In de afgelopen twee decennia wist AEPEX een stevig trackrecord op te bouwen in het consultancy-, technologie- en managed services-segment van het supply chain-domein. SAP-oplossingen waarin het adviesbedrijf veel kennis in huis van heeft zijn Supply Network Collaboration (SNC), Extended Warehouse Management (EWM), SCM Advanced Planning and Optimization (APO), SCM Forecasting and Replenishment (FRE), Transportation Management (TM) en Integrated Business Planning (IBP). Op het gebied van Reflex heeft AEPEX verschillende opdrachtgevers geholpen met onder meer Reflex WMS. Tot de klantenkring behoren (internationale) corporates als Aviko, Inter-Logistic Europe, Lamb Weston Meijer, Perfetti Van Melle, Remy Cointreau en Woonbedrijf.

Deloitte Consulting neemt supply chain specialist AEPEX over

“AEPEX wordt door haar klanten gewaardeerd om SAP-implementatie en analytics kennis en kunde op het gebied van Supply Chain Management”, zegt AEPEX managing partner Van Roessel.

Erik Nanninga, de topman van Deloitte Consulting, zegt over de deal: “De expertise, know-how en klanten van AEPEX dragen kwalitatief bij aan de realisatie van onze groeidoelstellingen op het gebied van SAP S/4HANA-implementatie en supportdiensten. Met deze integratie versterkt Deloitte haar positie als SAP S/4HANA-implementatiepartner in de markt”.

De circa zestig professionals van AEPEX sluiten zich aan bij de SAP-praktijk van Deloitte Consulting. Zij krijgen volgens Nanninga hiermee toegang tot “een groot internationaal netwerk van collega’s en klanten”, waaraan hij toevoegt “dit biedt hun persoonlijke groei- en ontwikkelmogelijkheden”.

De SAP-praktijk van Deloitte is volgens analistenbureau Gartner een van de wereldwijde leiders in SAP consultancy en implementatie diensten (rapport: 'Magic Quadrant for SAP Implementation Service Provides'), zowel in grootte als in de breedte en diepte van de dienstverlening. Gecombineerd met de supply chain kennis die Deloitte Consulting in huis heeft biedt dit volgens Van Roessel een "geweldige kans" voor AEPEX, Deloitte en de klanten van de onderneming.

De overname volgt kort nadat Deloitte Digital, de snelstgroeiende praktijk van Deloitte Consulting, het Belgische marketingbureau Brandfirst overnam. Brandfirst werkt nauw samen met de Nederlandse professionals van Deloitte Digital. De laatste consultancydeals die Deloitte Nederland afrondde, waren die van FCTB in de zomer van 2015 en Indicia Talent & Performance in september dat jaar. FCTB specialiseerde zich in human capital advies en telde zo’n 25 medewerkers, Indicia specialiseerde zich in SAP/SuccessFactors.

* Wereldwijd is Andersen Consulting de juridische voorganger van Accenture (hernoemd in 2001). In Nederland werd Arthur Andersen, na de Enron affaire, in 2002 ingelijfd door Deloitte.