Loes van Suijlekom over haar eerste maanden als Projectmanager bij Bisnez

22 maart 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds enkele maanden maakt Loes van Suijlekom deel uit van het team van Bisnez Management, waar ze is begonnen als Projectmanager. In gesprek met Consultancy.nl vertelt ze over haar ervaringen gedurende deze eerste periode bij het Zuid-Hollandse bureau dat opdrachtgevers helpt verandertrajecten door te voeren.

Loes van Suijlekom werkte hiervoor zo’n vierenhalf jaar voor het Haagse bureau Clearfields, “een klein advies- en strategiebureau in Den Haag, met voornamelijk opdrachten in de gezondheidszorg en de non-profitsector”, vertelt Van Suijlekom, die in 2012 cum laude haar researchmaster European Studies afrondde, na ook al haar bachelor Liberal Arts and Sciences te hebben voltooid. 

Bij Clearfields was Van Suijlekom al veelvuldig betrokken bij het vormgeven van strategische projecten. Haar komst naar Bisnez werd onder andere ingegeven door een verlangen ook meer betrokken te zijn bij de daaropvolgende uitvoering: “Toen ik Bisnez leerde kennen was ik meteen enthousiast: een ambitieus bureau met een mooie mix van young professionals en senior collega’s en de mogelijkheid om in grotere teams te werken aan verandertrajecten. Ook de focus op kwaliteit en doorontwikkeling van het team en het aanbod spraken me aan. Ik heb erg veel zin om hier de komende tijd verder aan bij te kunnen dragen.”

Eenmaal bij het bureau gestart, bleken deze hoge verwachtingen gelukkig niet onterecht, zoals Van Suijlekom aangeeft: “Mijn eerste maanden heb ik heel positief ervaren, ik kreeg van Bisnez direct het vertrouwen om aan de slag te gaan met mijn eigen opdracht. Dat was een positieve rollercoaster en precies het stukje uitdaging en ontwikkeling dat ik zocht!”
Quote Loes van Suijlekom, ProjectmanagerDankzij haar start in de wintermaand december viel ze bovendien gelijk met haar neus in de boter. In de bergsneeuw kon ze op een leuke en ontspannen manier in contact kon komen met haar nieuwe collega’s: “In korte tijd heb ik door de verschillende teambijeenkomsten en het skiweekend mijn collega’s beter leren kennen. Zo heb ik al uitgebreid kennis mogen maken met de hechte cultuur binnen Bisnez.” Deze cultuur kenmerkt zich volgens Van Suijlekom door de mensgerichte aanpak van het kantoor: “Voor Bisnez geldt dat de mens telt: zowel de mens achter de opdrachtgever als de mens achter de medewerker. Deze manier van werken past bij mij. Het gaat niet over het uitrollen van een standaard aanpak.” Ze voegt toe dat deze benadering “de ruimte en het vertrouwen geeft om creatief te zijn en maatwerk te leveren.”

Ook de “hoge kwaliteitsstandaard en betrouwbaarheid” die ze waarneemt bij Bisnez, uit zich volgens Van Suijlekom richting zowel de opdrachtgever als de eigen medewerkers: “Kwaliteit wordt niet alleen afgemeten aan het resultaat vanuit de ogen van de klant, maar ook vanuit onze eigen standaarden en werkwijzen. Dit daagt je uit jezelf te blijven ontwikkelen en verwachtingen te overtreffen.” Dit kan ze nu doen bij een grote opdrachtgever uit de financiële sector, waar ze zich bezighoudt met een project om de datakwaliteit te verbeteren. Van Suijlekom: “De uitdaging in deze opdracht is om het onderliggende probleem goed te ontrafelen en op korte termijn tastbare resultaten te behalen binnen een complex stakeholderveld.” Terwijl ze in haar eentje verantwoordelijk is voor dit project, is ze niet volledig op zichzelf aangewezen: “Mijn opdracht voer ik zelfstandig uit, maar in de dagelijkse praktijk heb ik veel collega’s die bij dezelfde opdrachtgever werken. Met hen werk ik samen om te komen tot een goede aanpak. Door hun netwerk en ervaring te benutten, komen we sneller tot betere oplossingen. Dat geeft veel energie!”

Van Suijlekom is duidelijk blij dat ze de overstap heeft gemaakt naar Bisnez en gelukkig is het enthousiasme wederzijds: “Loes is een inhoudelijk gedreven projectmanager en adviseur die goed tot haar recht komt in een dynamische omgeving met diverse belangen en perspectieven”, aldus het bureau, dat ook erg tevreden is over de manier waarop ze zich in haar eerste maanden heeft ontwikkeld: “Ze maakt zich snel nieuwe onderwerpen eigen en beweegt zich gemakkelijk op alle niveaus van een organisatie.” Dit uit zich volgens Bisnez ook in haar inzet voor opdrachtgevers: “Ze is in staat om overzicht en structuur aan te brengen in projecten en deze te verbinden aan organisatiedoelstellingen.” Het kantoor voegt dan ook toe dat de klanten van Bisnez blij zijn met de komst van de nieuwe projectmanager: “Opdrachtgevers kenmerken Loes als een open persoonlijkheid en waarderen haar vanwege haar betrokkenheid, prettige manier van werken en resultaatgerichte aanpak.”

Het team van Bisnez groeit de laatste tijd gestaag door. In de maanden voordat Van Suijlekom zich bij het bureau aansloot, begonnen ook Shanti Duijvestijn en Patricia van der Hulst als projectmanager bij het in Bergambacht gevestigde kantoor. Enkele maanden eerder werden ook al vier nieuwe professionals verwelkomd.