Benelux speler Methis Consulting voegt vijf consultants toe aan team

26 februari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Methis Consulting, een adviesbureau met kantoren in Antwerpen en Breda, heeft in de eerste twee maanden van dit jaar vijf nieuwe consultants toegevoegd aan het team. Delia Mensitieri en Laura Bortels starten als Consultants, terwijl Caroline Blondiau, Vincent Oud en Karen Claes zijn begonnen als Junior Consultants. Met de uitbreiding groeit het personeelsbestand van het in 2007 opgerichte bureau naar veertig professionals.

Delia Mensitieri is sinds begin februari gestart als Consultant bij Methis Consulting, een niche speler in business consulting met een specifieke focus op de energiemarkt en de publieke transportsector. Vanuit haar nieuwe rol wordt Mensitieri inmiddels ingezet als Business Analyst grid-fee en structuring bij ATRIAS, een gezamenlijk initiatief van de vijf grootste distributienetbeheerders van België (Eandis, Infrax, ORES, Sibelga en RESA). Mensitieri heeft affiniteit met de gebieden data-analyse, strategie en projectmanagement. Zo werkte ze eerder als Media Intelligence Consultant bij Meltwater in Amsterdam, een specialist in media monitoring en in Shanghai als Digital Strategy Consultant voor creatief agency CREATEC Digital. Mensitieri rondde een master in International Management & Strategy af aan Vlerick Business School en een master in Psychologie aan de Universiteit Gent.

Ook Laura Bortels is bij Methis Consulting als Consultant aan de slag gegaan. Net als Mensitieri rondde Bortels twee masters af, een in General Management aan Vlerick Business School (2016) en een in Toegepaste Economie. De afgelopen anderhalf jaar volgde Bortels een managementtraineeship-programma bij een luchtvaartmaatschappij, waar ze binnen verschillende afdelingen ervaring opdeed. Zo werkte ze onder meer voor de Cargo afdeling, waar ze verantwoordelijk was voor het optuigen van een gecentraliseerde rapportagetool en het implementeren van performance dashboards voor een betere stroomlijning van de luchtvracht. En zo onderzocht ze in een ander project hoe de luchtvaartmaatschappij zijn bestaande processen voor, tijdens en na vluchten kan digitaliseren. Vanuit haar nieuwe rol bij Methis Consulting zet Bortels zich inmiddels als Market Data Analyst in bij energieleverancier Eneco.
Delia Mensitieri, Laura Bortels, Caroline Blondiau, Vincent Oud, Karen ClaesVincent Oud is begonnen als Junior Consultant. Afgelopen jaar behaalde Oud een master in Strategic Management aan de Rotterdam School of Management (RSM) Erasmus Universiteit. Ook volgde hij het Extended Master-programma aan de IESEG School of Management, na eerder al een master in Bedrijfseconomie te hebben afgerond. Oud is ondertussen gestart als Business Analyst bij een netbeheerder in het kader van de uitrol van slimme meters. 

Karen Claes behaalde afgelopen jaar een master in de Handelswetenschappen – Internationaal Zakenwezen. Voor haar scriptie voerde ze aan analyse door ten aanzien van de impact van invloedrijke determinanten op het succes van internationaliserende multinationals uit opkomende economieën. Verder volgde ze een opleiding in Economie en Moderne Talen aan het Sint-Ursula Instituut. Ook Claes is bij Methis Consulting gestart als Junior Consultant. Zij is inmiddels als functioneel analist gestart bij Engie binnen binnen Service Management voor het beheer van de front-ends (Web, mobisite en apps) voor de B2B en de B2C klanten.

Ten slotte versterkt ook Caroline Blondiau het team als Junior Consultant. Blondiau behaalde een master in Business Engineering in Performance Management & Control. Voor haar afstudeerstage was ze werkzaam bij bouwbedrijf BSP Construction, waar ze haar scriptie voltooide, die zich centreerde rondom het ontwikkelen van een strategie voor een groeiend mkb-utliteitsbouwbedrijf. Blondiau is recent gestart als Business Analyst bij een netbeheerder.

Onlangs beleefde Methis Consulting zijn tienjarig bestaan. Om deze mijlpaal te vieren, ging het bedrijf afgelopen maand met het gehele team op skivakantie naar Lapland.