Simon-Kucher & Partners breekt door omzetgrens van €250 miljoen

14 februari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Een jaar na het doorbreken van de grens van 1.000 medewerkers heeft Simon-Kucher & Partners nu de volgende mijlpaal bereikt: een omzet van meer dan €250 miljoen. Vraagstukken op het gebied van digitalisering vormen, in lijn met de bredere ontwikkelingen binnen de markt, de belangrijkste aanjager voor deze wereldwijde groei.

Het afgelopen jaar heeft de strategie- en marketingconsultant meer dan €10 miljoen aan zijn omzet toegevoegd, waarmee het kantoor nu de grens van een kwart miljard heeft doorbroken. Deze mijlpaal is nu voor de eerste keer gerealiseerd, maar werd al jaren geleden aangekondigd. Simon-Kucher & Partners werd opgericht in 1985 in Duitsland en telt inmiddels meer dan 1.100 werknemers verspreid over 34 kantoren in 23 landen.

Vooral de industrieën software/internet/media, financial services (banken en verzekeringen) en consumer goods/retail hebben bijgedragen aan de sterke groei van Simon-Kucher. Binnen al deze branches speelde digitalisering een doorslaggevende rol. “Al deze sectoren zijn intensief verwikkeld in digitale transformatie”, aldus Georg Tacke, CEO van Simon-Kucher & Partners. “Veel bedrijven ervaren dat digitalisering de huidige businessmodellen op hun kop zet. Wat op zijn beurt resulteert in een groeiende vraag naar strategisch advies.”

Simon-Kucher & Partners breekt door omzetgrens van €250 miljoen

Vanuit een geografisch perspectief groeiden het afgelopen jaar vooral de kantoren in Latijns-Amerika en Azië sterk. “Vergeleken met Amerika en Europa zijn deze markten voor Simon-Kucher in deze regio’s relatief klein, maar we verwachten dat deze gebieden dit jaar substantieel gaan groeien”, zegt Tacke.

Binnen Europa hebben met name de Scandinavische landen en het Verenigd Koninkrijk bijgedragen aan de succesvolle prestaties van het kantoor. De Nederlandse tak van Simon-Kucher was echter een van de uitblinkers: het kantoor in Amsterdam wist ten opzichte van een jaar eerder zijn omzet met 28% te verhogen.

In lijn met die groei werd afgelopen maand bovendien het partnerteam van het Amsterdamse kantoor versterkt met de partnerbenoeming van Juriaan Deumer, een professional met ruim twaalf jaar aan ervaring binnen de adviesbranche op het gebied van commerciële vraagstukken. Deumer vormt samen met Onno Oldeman en Hong-May Cheng het partnerteam van Simon-Kucher Nederland.

Voor dit jaar – 2018 – wil Simon-Kucher inzetten op verdere groei. Daarbij blijft internationale uitbreiding op het programma, met geplande openingen van nieuwe kantoren in Chicago, Shanghai, Mexico-Stad en Caïro. “We verwachten ook in 2018 sterke groei”, zegt Oldeman, die aanvult: “In vergelijking met vorig jaar rond deze tijd is ons ordervolume met 22% toegenomen.” De Nederlander, die tevens zitting neemt in het wereldwijde bestuur van Simon-Kucher & Partners, verwacht dat de belangrijkste groei zal blijven komen uit digitalisering: “Tot nu toe hebben bedrijven digitalisering voornamelijk benaderd met betrekking tot technologie, IT en technische haalbaarheid. Zij zullen zich meer moeten gaan richten op het leveren van klantwaarde en verdienmodellen van innovatieve digitale producten.”

Met de groei in 2018 voorziet Simon-Kucher dat een verdere 300 medewerkers zullen worden toegevoegd aan het team en dat eind dit jaar de omzet van €300 miljoen gerealiseerd kan worden.