Hessel Diekerhoff en Arjan van der Meijden aan de slag bij Beaufort

07 februari 2018 Consultancy.nl

Beaufort Corporate Consulting heeft de gelederen de afgelopen maanden versterkt met Hessel Diekerhoff en Arjan van der Meijden. Diekerhoff bewoog zich de afgelopen tien jaar bij FGH Bank op het snijvlak tussen vastgoed en financiering, terwijl Van der Meijden de afgelopen tweeënhalf jaar bij twee werkgevers onder meer actief was op het gebied van data-analyse en waarderingsmodellen.

Hessel Diekerhoff

Aan het begin van het nieuwe jaar heeft Hessel Diekerhoff zich als Consultant aangesloten bij Beaufort Corporate Consulting. De afgelopen ruim tien jaar was Diekerhoff werkzaam voor FGH Bank, dat zich richt op commercieel vastgoed. Gedurende deze periode deed hij, vanuit de verschillende rollen waaraan hij invulling gaf, uitgebreide ervaring op in de vakgebieden commercieel vastgoed en financiering. Hij begon in 2007 zijn professionele loopbaan bij de bank als Credit Analyst. In deze functie hield hij zich, naast met kredietanalyse, bezig met de structurering en executie van leningen voor vastgoedinvesteerders en -ontwikkelaars.

In 2013 groeide hij door naar de rol van Credit Analyst Structured Real Estate Finance, waarin hij zich meer ging richten op gestructureerde financiering en complexe vastgoeddeals, om een jaar later weer te promoveren, dit keer tot Senior Credit Analyst Structured Real Estate Finance. In zijn laatste rol bij FGH Bank was Diekerhoff actief als Relationship Manager, waarin hij verantwoordelijk was voor het opzetten, structureren en uitvoeren van leningen aan vastgoedinvesteerders en -ontwikkelaars. 

Zijn start bij FGH Bank vond eigenlijk al plaats voordat zijn werkzame leven begon, aangezien hij zijn afstudeerstage doorliep bij de bank. Dit in het kader van zijn opleiding Bedrijfskunde, die hij van 2001 tot 2007 volgde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier voegde hij later nog een tweede master op het gebied van Vastgoed aan toe, die hij vorig jaar voltooide aan de Amsterdam School of Real Estate. Deze sloot hij af met een verkennend onderzoek naar schuldfondsen als (co-)financier van niet-beursgenoteerde commercieel vastgoedbeleggers. De keuze voor dit onderwerp kwam voort uit een interesse naar de verschillende financieringsvormen van commercieel vastgoed en de constatering dat hier nog maar weinig onderzoek naar is gedaan.

Hessel Diekerhoff en Arjan van der Meijden - Beaufort

Diekerhoff geeft aan erg blij te zijn dat hij tijdens zijn loopbaan aan een tweede opleiding is begonnen: “Ik heb geen moment spijt gehad van de keuze om deze studie te volgen want ik heb veel kennis opgedaan over verschillende facetten binnen de vastgoedsector en ik heb mijn netwerk kunnen uitbreiden met gedreven vastgoedprofessionals die net als ik enthousiast worden van vastgoed in de breedste zin des woords.”

Bij Beaufort is Diekerhoff nu aan de slag gegaan als Consultant, waarbij hij de brede kennis op gebieden als vastgoed en financiering die hij tijdens zijn loopbaan en studie opdeed, zal inzetten voor de diverse klanten van het bureau, dat zich richt op consulting, debt advisory en management. Beaufort laat dan ook weten blij te zijn met Diekerhoff en de expertise die hij meebrengt: “Hessel heeft ruime ervaring opgedaan met complexe en gesyndiceerde bouw- en beleggingsfinancieringen voor nationale en internationale vastgoedpartijen”, aldus zijn nieuwe werkgever.

Arjan van der Meijden

Begin deze maand is ook Arjan van der Meijden begonnen bij Beaufort. Van der Meijden voltooide in 2016 zijn master in Management, Economics & Consumer studies aan de Wageningen Universiteit, waarbij hij zich specialiseerde op het gebied van Corporate Financial Management. Gedurende de afrondende fase van zijn studentenleven was hij ook al actief op het gebied van private equity: in 2015 en 2016 werkte hij voor investeringsbedrijf Qmulus, waar hij een juniorrol vervulde op het gebied van private equity-investeringen.

Vanuit deze functie, die hij zo’n acht maanden bekleedde, was hij onder meer bezig met markt- en bedrijfsanalyses en het werken met waardemodellen. Na zijn tijd bij Qmulus maakte Van der Meijden de overstap naar Vion Food Group, een internationaal opererende vleesverwerker uit Boxtel. Hier was hij meer dan anderhalf jaar in dienst als Valorisation Data Analyst, waarbij hij zich – in het kader van de optimalisatie van de economische waarde, productieprocessen en supply chain – bezighield met het verzamelen en analyseren van data en het maken van modellen.

Naast dat Van der Meijden op de loonlijst stond bij deze twee werkgevers, is hij ook actief geweest als zelfstandig ondernemer binnen de zorg- en vastgoedsector. Beaufort omschrijft zijn nieuwste aanwinst dan ook als een “ondernemend persoon met een brede interesse”. Deze kwaliteiten brengt hij nu met zich mee naar het team van de corporate adviseur, die onlangs nog een goede slag wist te slaan door als één van zes bureaus door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland te worden geselecteerd binnen een raamovereenkomst met een looptijd van vier jaar en een geschatte totale waarde van €22 miljoen.


Profiel

Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Avantage Reply B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Considerati Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group Zanders Zestgroup