Vier nieuwe partners voor Advisory praktijk van BDO

16 januari 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en advieskantoor BDO heeft veertien nieuwe partnerbenoemingen doorgevoerd. Vier van de nieuwe partners zijn werkzaam voor Advisory: Diederik Wirtz, Emanuel van Zandvoort, Joost Coopmans en Martijn Ceelaert.

Diederik Wirtz is een professional met jarenlange ervaring op het gebied van audit, risk en compliance, met name in de financiële sector. Sinds augustus 2015 is Wirtz in dienst bij BDO Consultants in Utrecht, en houdt hij zich bezig met risicomanagement-dienstverlening aan financiële instellingen. Voorafgaande aan BDO was Wirtz zes jaar werkzaam voor Crédit Agricole, in zijn laatste rol als Senior Manager Corporate Strategy. Eerder was hij Senior Auditor bij accountants- en advieskantoor EY en Analyst bij Rabobank. In zijn nieuwe rol als partner binnen Risk Advisory Services zal Wirtz zich gaan richten op Enterprise Risk Management (ERM).

Emanuel van Zandvoort is bij BDO Utrecht benoemd tot Equity Partner binnen Risk Advisory Services. Ook zijn focus zal liggen op Enterprise Risk Management. Van Zandvoort heeft jarenlange ervaring in het begeleiden en adviseren van profit en non-profit organisaties bij het optimaliseren van risicobeheersing. Ook adviseert hij organisaties bij het inrichten van ondernemingsbestuur (‘governance’), internal control raamwerken en de internal auditfunctie, veelal als onderdeel van organisatiebreed risicomanagement. Verder is Van Zandvoort als docent verbonden aan het Executive Internal Auditing Program van de Universiteit van Amsterdam. In zijn vroegere loopbaan werkte hij ruim zeven jaar als Managing Consultant bij Aon Nederland – waar hij verantwoordelijk was voor Aon’s Enterprise Risk Management diensten – en meer dan acht jaar bij KPMG Business Advisory Services, als Manager.
Diederik Wirtz – Emanuel van Zandvoort – Joost Coopmans – Martijn Ceelaert

Joost Coopmans is sinds 2015 werkzaam binnen BDO M&A, waar hij als Senior Manager M&A werd aangesteld. Coopmans heeft veel (internationale) transactie - ervaring in het corporate midden- en grootbedrijf en met familiebedrijven in veel verschillende sectoren (onder andere industrie, handel, tech). In de periode voor BDO was hij werkzaam bij ABN AMRO Bank (onder meer in marketing, corporate banking, M&A-Advisory en in diverse directiefuncties) en bij Rabobank International (directie corporate banking, leveraged finance). In zijn nieuwe rol als Partner wordt hij vanuit de Corporate Finance Advisory praktijk (gericht op Corporate Finance, Valuation, Debt Advisory, Transaction Advisory Services) verantwoordelijk voor M&A in de regio Zuid-Nederland.

Martijn Ceelaert is benoemd tot Partner binnen BDO Mergers & Acquisitions. Bij de zakelijke dienstverlener, waar hij in 2005 zijn loopbaan startte als adviseur op het gebied van fusies en overnames en waardebepalingen, heeft hij in de loop der jaren heeft zeer uiteenlopende koop- en verkooptrajecten in diverse branches begeleid. Ceelaert is gespecialiseerd in waarderingsgerelateerde vraagstukken waaronder waardebepaling van aandelen, immateriële vaste activa, optiewaarderingen, purchase price allocations en impairmenttests. Vanuit deze specialisatie is hij medeverantwoordelijk voor de waarderingspraktijk binnen BDO M&A. Sinds 2016 is hij ook verantwoordelijk voor het BDO M&A team in Rotterdam, als nevenvestiging naast de hoofdvestiging van BDO M&A in Utrecht.

Overige nieuwe partners

De tien overige partnerbenoemingen zijn: Eelco van Ooien (Audit & Assurance), Barry Post (Belastingadvies), Micha van Arkel (Audit & Assurance, publieke sector), Martijn Bakker (Audit & Assurance), Eelke Jan Jongsma (Audit & Assurance, publieke sector), Wouter Maassen (Audit & Assurance), Job Terlingen (Audit & Assurance, publieke sector), Katelijn Troe (Audit & Assurance, publieke sector), Eefje de Vries (Belastingadvies) en Angela van Willegen (Belastingadvies).

Met meer dan 2.400 werknemers verspreid over 25+ kantoren door heel het land en een omzet van ~€250 miljoen, behoort BDO tot de vijf grootste accountancy- en advieskantoren van Nederland. Voor de komende jaren heeft BDO de ambitie uitgesproken om het gat met de Big Four (Deloitte, EYPwC en KPMG) verder te dichten.

Eerder deze maand benoemde  branchegenoot Baker Tilly Berk drie nieuwe partners.