Kevin van Aardam versterkt Amsterdams adviesbureau FRONT Consulting

12 januari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Kevin van Aardam heeft de overstap gemaakt naar FRONT Consulting, een adviesbureau gespecialiseerd binnen het financial services domein. Bij FRONT vervult Van Aardam de rol van Senior Business Consultant.

FRONT Consulting is een adviesbureau dat zich richt op financiële instellingen, met een focus op de asset management industrie. Het bedrijf heeft een sterk trackrecord in de uitvoering van business transformatie en operating model projecten, van strategie en design tot executie.

Begin januari 2018 is Van Aardam begonnen als Senior Business Consultant bij FRONT Consulting. Hiervoor werkte hij ruim tweeënhalf jaar voor Nationale Nederlanden Investment Partners (NNIP). Na daar in eerste instantie te zijn aangesteld als Client Accountant, werd zijn rol vrij snel uitgebreid: “Mijn verantwoordelijkheden lagen in het begin bij het berekenen van de Net Asset Value van de bedrijfspensionfondsen en bij het boekingen maken voor deze klanten in SimCorp Dimension. Na een aantal maanden werden mijn verantwoordlijkheden redelijk snel uitgebreid waardoor ik uiteindelijk verantwoordelijk werd voor het verbeteren van de processen zoals het jaarverslagenproces en onze werkzaamheden in SimCorp Dimension.”

Kevin Van Aardam

In januari 2017 werd bekend dat een groot gedeelte van het werk binnen NNIP geoutsourcet zou gaan worden naar India. Van Aardam: “Vanaf maart werden wij gevraagd om de collega´s uit India op te gaan leiden, wat uiteindelijk inhield dat ik in juni mijn baan kwijt zou zijn.” Voordat het zover was, werd hij het afgelopen jaar nog wel door NNIP ingezet bij een project op de Asset Management-afdeling van Delta Lloyd. Hier was hij als Fund accountant onder andere medeverantwoordelijk voor het bepalen van de dagelijkse Net Asset Value voor de uitwisseling van geregistreerde fondsen.

Voordat Van Aardam aan de slag ging bij NNIP studeerde hij aan verschillende onderwijsinstellingen, zowel in binnen- als buitenland. Hij behaalde een bachelor aan de Nyenrode New Business School in Amsterdam en aan de University of Westminster in London. Gedurende deze periode toonde Van Aardam zijn ondernemende en altruïstische kant: “Tijdens mijn studie heb ik de mogelijkheden gehad om naast mijn normale studie te werken aan projecten waarbij ik andere mensen kon helpen. Zo heb ik ondernemers in Ethiopië geholpen met het schrijven en verder ontwikkelen van hun businessplan”, aldus Van Aardam. Ook heeft hij een project op zich genomen waarbij met een veiling geld werd ingezameld. Dat geld werden gebruikt voor het Freedom Through Education project, “een project dat werkt aan het verbeteren van de educatie en leersituatie op scholen in India”.

FRONT Consulting en Van Aardam treffen elkaar wat betreft competenties, professionele interesses en mentaliteit. De nieuwe Senior Business Consultant reageert dan ook zeer enthousiast op zijn nieuwe werkgever: “Werken voor FRONT geeft mij de mogelijkheid om mijn bijdrage te leveren bij verschillende organisaties waarbij ik samen kan werken met gedreven mensen en samen werken naar een doel. Daarnaast spreekt FRONT mij erg aan vanwege de ondernemende cultuur van de organisatie en de groei die ingezet is door partner Sam Dezillie en algemeen manager Sergio Franssen.”

Van Aardam sluit af door aan te geven dat hij erg blij is met deze volgende stap in zijn carrière: “Alles bij elkaar kijk ik erg uit om hier aan de slag te gaan en mijn waarde toe te voegen aan het groeien van FRONT, de beoogde doelen en het helpen van onze klanten terwijl ik tevens aan mijn eigen ontwikkeling kan werken.”

In november vorig jaar trok FRONT Consulting nog Tim de Jongh aan als Consultant.