Tim de Jongh versterkt Front Consulting als Consultant

02 november 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Consultancybureau FRONT Consulting heeft een nieuwe professional aan zijn gelederen toegevoegd: Tim de Jongh. De recent afgestudeerde young professional zal in zijn nieuwe rol als Consultant FRONT gaan ondersteunen in het realiseren van de ambitieuze doelstellingen voor de Nederlandse markt.

Tim de Jongh begon zijn officiële loopbaan als student aan de Universiteit Leiden. Na twee jaar te hebben gereis, startte hij daar in 2011 aan de bachelor Geschiedenis. In het derde jaar van zijn studie geschiedenis besloot De Jongh om daarnaast aan de bachelor Internationale Betrekkingen en Organisaties van de Universiteit Leiden te beginnen. Enerzijds “om een breder perspectief op de samenleving te krijgen”, anderzijds “omdat deze opleidingen goed op elkaar aansloten”. Beide bachelors sloot De Jongh in 2016 vervolgens tegelijk af.

Na het afronden van zijn opleidingen startte De Jongh een master Geschiedenis bij de Universiteit Leiden, die hij afgelopen september met succes afrondde. De Jongh licht toe: “Ik heb de nadruk in mijn master gelegd op stedelijke geschiedenis in de vroegmoderne Nederlanden, en de manieren waarop steden zichzelf politiek profileerden.” Tijdens zijn studie werkte hij als student-assistent aan een onderzoek naar het nationale crisismanagementstelsel en naar strategisch crisismanagement in Nederland. Als onderdeel van een internationaal onderzoeksverband was hij verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de Nederlandse crisismanagementstructuur en voor de rapportage en presentatie van verschillende casussen aan zijn medeonderzoekers.

Na deze functie als student-assistent was hij De Jongh vervolgens werkzaam als Junior Consultant bij Crisisplan, waar hij verantwoordelijk was voor het uitvoeren van onderzoek naar de facetten van de strategische besluitvorming tijdens orkaan Katrina in New Orleans. De Jongh vertelt: “Ik wilde de vrije tijd die het studeren mij toeliet gebruiken om een positieve bijdrage te leveren aan de leefomstandigheden van bevolkingsgroepen die ik tijdens het reizen ben tegengekomen.” Om die reden besloot hij twee jaar de rol van voorzitter te vervullen binnen de DEAL Foundation, een studentenstichting in Leiden die ondernemerschap stimuleert in ontwikkelingslanden, en op die manier armoedeverlichting bewerkstelligt. Bij DEAL was hij verantwoordelijk voor het opzetten van projecten, acquisitie, de organisatie van het seminar ‘ondernemen voor mekaar’ in perscentrum Nieuwspoort, en de strategie van de stichting.

Tim de Jongh

Vanaf 1 november is De Jongh gestart met een nieuwe uitdaging bij FRONT Consulting. Het in Amsterdam gevestigde adviesbureau is gespecialiseerd in het financial services domein en werkt onder meer voor banken, verzekeraars, pensioenfondsen en toezichthouders. FRONT heeft vooral een sterk trackrecord binnen het asset management-domein.

De Jongh, aangesteld in de rol van Consultant, vertelt enthousiast over zijn keuze voor de adviesbranche: “Wat mij erg aanspreekt in de consultancy is de impact die je als consultant kunt hebben op de bedrijfsvoering en het functioneren van organisaties. Daarnaast is de variatie die het werk als consultant met zich meebrengt aantrekkelijk. Het geeft mij de mogelijkheid om te werken in verschillende organisatieculturen met slimme en gedreven mensen.”

Hij licht toe waarom hij juist voor FRONT heeft gekozen: “De keuze voor FRONT Consulting was snel gemaakt. Het ondernemende karakter van de organisatie, de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, de gedrevenheid van mijn collega’s, en de ruimte voor mijn eigen input in de groei van FRONT zorgen voor mij voor de perfecte aansluiting. Mijn ambitie is om FRONT te helpen met het halen van de ambitieuze groeidoelen die voor de Nederlandse organisatie en daarbuiten zijn gesteld. Het creëren van toegevoegde waarde voor de klant en het plezier dat ik hieruit haal zijn wat mij drijft in mijn aanstelling bij FRONT.”

FRONT Consulting wordt in ons land geleid door Sergio Franssen, voormalig Consulting Services Director Benelux bij Teradata en eerder werkzaam bij PDM Group, Pink Roccade en ICT-dienstverlener CGI. Voor de komende jaren hebben Franssen en partner Sam Dezillie ambitieuze groeiplannen opgesteld. Momenteel zijn er wereldwijd zo’n tachtig professionals werkzaam bij FRONT, waarvan in Nederland zo’n twintig consultants. FRONT is ook actief in de rest van Europa.